UN FEL DE CĂLĂTORIE ÎN TIMP: PRIN TRECUTUL MEDIAȘULUI…

Muzeul Municipal Mediaş organizează în data de 27 februarie, ora 16.30, o expoziție temporară, „SIGNVM MEMORIAE. Medalii, decorații, plachete, insigne. Mediașul în filatelie (colecția Romeo Stoia)”.

Expoziţia temporară propusă publicului vizitator în această perioadă de către Muzeul Mediaş prezintă o categorie specială de exponate, majoritatea dintre ele făcând parte din colecția particulară a medieșeanului Romeo Stoia. Piesele reprezintă o colecție unitară, extrem de vastă și de bogată, reprezentativă pentru domeniile medalistică, heraldică și filatelie.
Colecția d-lui Romeo Stoia cuprinde un număr impresionant de medalii, insigne, decorații, plachete și exponate filatelice, multe dintre ele reflectând diferite momente din istoria orașului Mediaș. Din punct de vedere cronologic, obiectele prezentate în cadrul expoziției marchează o perioadă de peste un secol, cele mai vechi fiind emise în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ele provenind din diferite state europene (România, Franța, Anglia, Germania, Spania, Bulgaria, Ungaria, Rusia etc.), dar și din SUA și Asia.
Demn de amintit, expoziţia este completată cu câteva piese care provin din patrimoniul Muzeului Municipal Mediaş și care fac referire la o serie de decorații militare din perioada Primului Război Mondial și insigne aparținând unor organizații și asociații medieșene de la începutul secolului XX.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: