Un început de an școlar mai bun pentru circa 6500 de copii și cadre didactice din nouă județe ale țării

images_foto_092016_ENERGIE

*Condiţii de studiu îmbunătăţite pentru nouă unități de învățământ urmare a investiţiei E.ON de 650.000 EUR în sisteme de iluminat performante;

*6.000 de corpuri iluminat și 15.000 tuburi cu led montate în instituții școlare din judeţele Caraş-Severin, Bacău, Botoşani, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Timiş;

*La Sibiu, beneficiar al acestui proiect a fost Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”;

*Sistemele moderne de iluminat reduc considerabil factura la electricitate.

 

Noul an școlar aduce condiții mai bune de studiu dar și o reducere a consumului de energie pentru nouă unități de învățământ din judeţele Caraş-Severin, Bacău, Botoşani, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sibiu, Suceava și Timiş.

Iluminarea corespunzătoare a sălilor de clasă este deosebit de importantă în buna desfășurare a activităților instructiv-educative și de aceea și în acest an E.ON a venit în sprijinul comunităților în care este prezent și a continuat proiectul „Energie în școlile copilăriei”, proiect dedicat îmbunătățirii condițiilor de studiu.

În perioada iunie-august a.c., au fost montate circa 6.000 de corpuri de iluminat și 15.000 de tuburi cu led mai economice și eficiente, bugetul alocat de E.ON România în 2016 pentru acest proiect fiind de 650.000 EUR.

Lucrurile mari se fac cu pași mici dar siguri și în mod constant. Ne-am propus încă de la venirea în România să fim aproape cu adevărat de comunitate și să venim în întâmpinarea nevoilor acesteia. Am susținut și susținem în continuare educația, deoarece fără educație nu este viitor, și de aceea dorim prin acest proiect să oferim sprijin unităţilor şcolare și implicit comunității”, a declarat Dan Morari, Director General al E.ON Energie România.

“Noi avem câteva ateliere de microproducţie în care elevii lucrează în condiţii reale de muncă şi obţin produse de patiserie, panificaţie sau carmangerie.  Consumul de energie la aceste utilaje este destul de mare, dar faptul că am fost incluşi în proiect şi am redus consumul din iluminat, ne ajută să compensăm cheltuielile şi să ne desfăşurăm fără restricţii activităţile practice care sunt deosebit de importante pentru colegiul nostru”, spune Lilana Toma, Director Adjunct al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu.

Proiectul „Energie în școlile copilăriei” a debutat în 2012 și până în prezent a fost dezvoltat în 37 de unități de învățământ din țară, din mediul rural și urban, peste 20.000 de copii și cadre didactice beneficiind de condiții mai bune de studiu.

În cadrul proiectului, au fost montate 15300 de corpuri de iluminat și 37000 de tuburi economice și cu led, suma investită de E.ON România fiind de 1.580.000 EUR.

 

Notă:

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 9,3 milioane EUR numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 260.000.

Numai în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 4,2 milioane EUR, de acestea beneficiind circa 180.000 de copii. Totodată, mai mult de 750.000 EUR au fost investiţi în domeniul sportului, cu peste 10.000 de beneficiari.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: