Un mesaj cutremurator. Daca aveti vreme, CITITI-L!

Andreea Ion. Sincer nu stiu cine este. A postat gandurile proprii- ca multi dintre noi, pe o retea de socializare (de fapt, nici nu stiu daca ii apartin aceste randuri, dar asa cred). Oricum ar fi, insa, sunt de citit si de luat in seama.

Si vi le transmit. Pentru ca sunt convinsa ca, in aceste momente, cand ceasul a XIII-lea trage de noi sa ne trezeasca, e necesar sa putem comunica, sa fim sinceri, sa vorbim, sa depasim starea de a sta, pur si simplu. Asadar, va indemn numai, sa va faceti vreme sa cititi aceste randuri…

 

“Plângeţi toţi! La ‪#‎colectiv ne-a ars viitorul ţării

 

Ceea ce s-a întâmplat este catastrofal. Şi nu doar pentru cifra finală a deceselor sau a răniţilor. Ci pentru sutele de destine schimbate, aşa.. într-o clipă de foc.

M-au bucurat cei care au respectat doliul naţional şi mi-e milă de cei care nu au capacitatea să înţeleagă un asemenea fenomen. Nu sunt supărată pe ei, nu e vina lor că au lacune grave în educaţie, informare şi omenie. Doar atât pot ei…

Pe ce sunt supărată în schimb, este aspectul mentalului colectiv.

Aceşti nefericiţi care nu înţeleg ce trebuie să reţină după un eveniment ce va rămâne în istorie, vor întina amintirea acelor copii care au ars fără vină.

* D̶o̶a̶m̶n̶a̶ Ozana Barabancea, angajata Antena 1, a blamat muzica, afişul şi iubitorii stilului, punctând ̶p̶a̶r̶c̶ă̶ că e firesc ce s-a întâmplat „sataniştilor” care au avut o opţiune diferită de a ei pentru o seară de vineri. Aveţi copii, ̶d̶o̶a̶m̶n̶ă̶ ; când vor mai creşte, credeţi-mă.. nu veţi putea controla alegerile pe care le vor face într-o seară de vineri.

– În schimb, Antenele au strâns aproape 1 milion de euro pentru a ajuta.

 

* ̶D̶o̶m̶n̶u̶l̶ ̶ Ianis Zicu menţionează drogurile. Acesta a confundat activităţile obişnuite din băile cluburilor de fiţă cu baia în care au ars, ţinându-se de mână, două studente la cibernetică, dar şi o femeie de servici care a lăsat în urmă cinci copii orfani.

– În schimb, marile cluburi de fotbal, si nu numai, s-au implicat cum se cuvine. De fapt, psihologi, agentii de voiaj, hoteluri, farmacii, magazine, toti s-au implicat. Din câte am înţeles, copiii au primit chiar şi un apartament.

 

*Mulţi au blamat medicii, spitalele, ambulanţele.

– În schimb, întregul personal medical şi-a amintit de jurământul lui Hippocrate, respectându-l, astfel, întocmai.

 

* Sute de cre ̶Ş̶tini au comentat în mediul online, râzând şi născând glume macabre despre una dintre cele mai negre zile din calendarul românilor.

– În schimb, la nivel naţional, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă pentru aceşti copii nevinovaţi. Fie că au vrut să aprindă o lumânare sau să doneze sânge/bani, suferinţa colectivă a dus la marşul tăcerii, cea mai răsunătoare strigare de stradă.

România, WE ROCK!

 

Rock-ul a fost blamat dintotdeauna. Însă experienţele mele m-au învăţat ceva.

*Iubitorii de rock scriu corect gramatical.

*Iubitorii de rock termina scolile pe bune.

*Iubitorii de rock au o educatie. De asta sunt iubitori de rock.

*Iubitorii de rock au personalitate. Nu una formată în mall-uri sau cluburi de fiţă in care prostituţia şi traficul de droguri se dezvoltă în floare.

Şi nu, ̶d̶o̶a̶m̶n̶a̶ Ozana Barabancea, educaţia şi „adevărata muzică” nu se află doar la operă. Cei care merg la operă au de obicei un nivel ridicat de trai şi acces la o educaţie în sistemele private scumpe. Ăştia sunt cei care ajung să ne conducă uneori, refuzând, din principiul opulenţei, să calce în astfel de locaţii. Ca idee, acolo nu se ţineau doar evenimente rock. Eu am fost în luna martie pentru un concert Moonlight Breakfast..

 

Cu mâna pe inima spun că la #colectiv ne-a ars viitorul ţării. Un tată spunea „Ieri aveam o fată arhitect. Azi nu mai am nimic”.

 

Ceea ce îmi doresc cel mai tare este ca în mentalul colectiv să NU rămână ideea că aceşti copii erau satanişti, că e vina Halloween-ului, pe care oricum nimeni de acolo nu îl sărbătorea (+vineri NU ERA HALLOWEEN). Victimele (nu ale patronilor #colectiv, care „joacă” ca oricare alt patron de club, după regulile făcute de cei din justiţie.. pe şpăgi, mită şi mers pe burtă), erau olimpici, arhitecţi, jurnalişti, artişti, studenţi la cibernetică, matematică, etc. Erau mult mai mult decât ceea ce vor deveni cei care deţin doar un cont de Facebook prin care pot face atât de mult rău.

Pe artiştii Goodbye To Gravity îi auzeam uneori în sala de repetiţii, care se află în aceeaşi clădire în care repetă şi o trupă de care mă ocup. Ne reprezentau cu succes afară şi doreau să-şi bucure şi fraţii români. Solistul trupei, care are aproape jumătate din suprafaţa corpului arsă, a devenit cunoscut după ce a câştigat finala celei de-a doua ediţii Megastar, în anul 2008. Liderul trupei este băiatul Anei Pascu, fostă mare scrimeră și președinta Federației Române de Scrimă.

Pentru artişti, vestea a fost cutremurătoare. Ei ştiu cel mai bine în ce condiţii cântă săptămână de săptămână în locaţiile din această ţară bolnavă. Puteau fi ei.

Într-o lume în care omenia, seriozitatea şi caracterul au devenit virtuţi, vă rog, nu întinaţi memoria acestor copii.

Plângeţi toţi, căci pe 30.10.2015 ne-a ars viitorul ţării”.

 

In rest, sa asteptam momentul in care sa numaram vinovatii. Ca morti sunt deja PREA MULTI!

 

Sursa foto: www.hotnews.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: