UN PROIECT DE SUCCES, MARCA… SIBIU: Reader on Board- Cititor la Bord împlinește 1 an

images_foto_072019_AERCARTE

Se împlinește un an de la deschiderea și implementarea unei extraordinare inițiative: serviciul nou de… bibliotecă publică în spații neconvenționale Reader on Board | Cititor la Bord.

Programul este realizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în colaborare cu Aeroportul Internațional Sibiu, cu participarea partenerilor România EduCab și KeepCalling Team și cu susținerea Consiliului Județean Sibiu.

De 365 de zile, în Zona Plecări (curse interne și externe) a Aeroportului Internațional Sibiu, există un spațiu destinat petrecerii timpului de așteptare prin lectură, cu posibilitatea de a lua cartea mai departe, în călătorie.

Este un alt gen de împrumut – pe termen nedefinit, extrem de generos, care, printre altele, oferă programului Reader on Board | Cititor la Bord statutul de open-space în care este încurajată lectura, reconectarea cititorului cu cartea/informația tipărită prin degrevarea cititorului de la ”returnarea standard”, la termen, a volumului. Cartea nu se restituie, ci își continuă călătoria, în folosul călătorilor cititori de pe toate meridianele, fiind un purtător de identitate și inițiativă culturală locală, prin mesajele și logo-urile inițiatorilor existente pe fiecare carte.”, a declarat Anca Vasilescu – inspiratul inițiator și manager proiect Reader on Board.

Fără îndoială, Reader on Board | Cititor la Bord este un proiect de succes prin impactul major pe care îl are la public, dar și prin efectele generate, ca program, în principala poartă de intrare într-o capitală culturală europeană, Sibiu. Și, am spune noi, e un proiect… cumva, emblematic pentru SIBIU, un oraș, de secole, CULTURAL prin excelență!

Și, cum succesul se evaluează, concret, în urma analizei unor indicatori de performanță, iată câteva cifre revelatoare:

  • 350.000 persoane de la inițierea proiectului: Impact public

  • 4.700 persoane: Beneficiari direcți

  • 3.690 u.b.: Număr volume recepționate, prelucrate și distribuite

  • 57.125,00 lei: Valoare donație carte

 

Citește și descoperă lumea! – un motto inspirat al proiectului Reader on Board | Cititor la Bord, care încă de la început și-a propus să aducă mai aproape cititul de experiențele celor care călătoresc, iar după un an de la lansare s-a dovedit a fi un proiect de succes. Îi felicit pe colegii mei care au făcut posibil și care au înțeles misiunea noastră de a contribui prin proiecte inovative atât la creșterea calității spațiilor și diversificarea serviciilor oferite de aeroport, dar în același timp și la încurajarea cititului,a declarat, la rândul său, Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Demn de precizat, colecția este alimentată, în medie, la fiecare 2 luni, cu carte nouă în limbile principale de circulație internațională. Pe lângă volumele de carte, cu diferite ocazii, pentru cei mai mici călători, pe rafturi se găsesc jucării și jocuri cu personaje și teme celebre din multi-media pentru copii.

Pentru mulți dintre noi, termenul de călătorie capătă o aură mult mai amplă, și nu doar cea legată de zbor, destinații sau vacanțe. Ne oprim de data aceasta la cea legată de călătoria în lumea foșnetului filelor de carte, deoarece este cea care ne hrănește sufletul și ne motivează înspre alte tipuri de călătorii, necesare dezvoltării în armonie a fiecăruia dintre noi. Împlinim un an de la lansarea proiectul Reader On Board, proiect care ne oferă posibilitatea de a călători în lumea cărților, în lumea cititului la înălțime și a timpului petrecut într-un mod valoros în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu. Ne dorim continuarea și dezvoltarea acestui proiect de suflet pentru noi, dar cel mai important să oferim pasagerilor noștri experiențe de calitate atunci când vine vorba despre aeroportul sibian.”, a comentat Marius Ioan GÎRDEA – Director General Aeroportul Internațional Sibiu

Autoritățile mulțumesc pe această cale în numele tuturor beneficiarilor, în ordinea contribuției: grupului de voluntari România EduCab – Educational Capacity Buildung in Romanian Libraries, Agenției literare Livia Stoia, Forumului Democrat al Germanilor din România, Agenției Literare Marilena Iovu și Grupul Francofon de Afaceri Sibiu, pentru că au înțeles obiectivele campaniei, furnizând doar produse de top.

Ai de… călătorit, ai și de… citit!!!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: