UNIFORMELE SCOLARE, din nou in actualitate??? Asta NU inseamna ca ne intoarcem la comunism!

Proiectul de lege privind posibilitatea reintroducerii obligativitatii uniformelor in scoli a trecut deja de Comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor şi va intra în dezbaterea plenului în toamnă, anunta antena3.ro .

Fireste, e un subiect delicat, aceasta tema legandu-se dn pacate de unul din simbolurile “de trista amintire” din epoca de dinainte de 1989. Până acum părerile sunt împărţite când vine vorba de obligativitatea purtării unifomelor. Totusi, s-a remarcat ca cei mai mulţi părinţi şi profesori sunt de acord cu acest proiect, însă elevii nici nu vor să audă de acest lucru.

Uniforma, insa nu trebuie perceputa ca un simbol comunist sau ca un mijloc de plafonare, de aplatizare a personalitatii copilului sau adolescentului. Uniforma poate inlocui eficient exuberanta celor care aleg sa vina la scoala ca la discoteca, fara ca vreun regulament sau macar amintirea “celor 7 ani de acasa” sa le de-a de gandit. Uniforma poate si trebuie sa fie un semn de decenta. De ce nu, un semn de respect fata de cadrul didactic, fata de carte, fata de institutia scolii,  pe care nu ai de ce sa le eclipsezi cu gablonturi sau minijup-uri care intrec masura si duc care sfera cluburilor de noapte si a preocuparilor care nu au nimic de a face cu educatia.

 

 

sursa foto:sharethis.ro

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: