“Uniți pentru persoanele cu dizabilități”. 3 Decembrie- Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

images_foto_122018_UU

Mese festive, spectacole artistice, expoziții cu vânzare a lucrărilor confecționate de către beneficiarii din centre, sunt doar câteva dintre activitățile de care se vor putea bucura persoanele cu dizabilităţi din judeţul Sibiu.

 

ȘI EI SUNT OAMENI! Simt, iubesc, cred, speră… creează, gândesc și au dreptul să fie iubiți și respectați!

Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi (International Day of People with Disability) este marcată în fiecare an, la 3 decembrie, cu scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate.

Mia exact, marcarea zilei are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o bună ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea prejudecăților și a barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Demn de știut, această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1992, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992).

Ca in fiecare an, în perioada 3 – 7 decembrie, centrele rezidențiale pentru adulţi și copii cu dizabilităţi din structura DGASPC Sibiu, marchează această zi organizând Ziua Porţilor Deschise.

Motto-ul pe care l-am ales pentru celebrarea acestei zile și nu numai, este “Uniți pentru persoanele cu dizabilități “ , pentru ca am dorit sa aduc în atenția și conștiința publica importanța acestora in viața comunităților noastre. De ziua lor, mi-ar plăcea sa fim mai toleranți, sa acceptam diversitatea, sa privim dizabilitatea ca pe abilitatea de a face lucrurile diferit, sa prețuim valoarea pe care persoanele cu dizabilități pot sa o aducă in viața socială, economică și culturală și sa fim cât mai uniti cu ocazia Centenarului Marii Uniri!
De ziua voastră, vă doresc sa aveți parte de o zi memorabila, pe care sa o sărbătoriți alături de prieteni, familie, colegi și să simțiți mai mult ca niciodată iubirea și aprecierea celor din jur!
La mulți ani!”, declara Laura Camelia Vilsan, director general DGASPC Sibiu.

 

PRECIZĂRI: În judeţul Sibiu, în evidenţa DGASPC, sunt 16543 de persoane cu handicap, 15582 de adulţi şi 961 de copii. Dintre acestea, 852 persoane sunt instituţionalizate. (122 copii si 730 adulţi).

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: