VESTE BUNĂ! Continental Sibiu investește 180.000 de euro la Universitatea “Lucian Blaga

  • Continental Sibiu va investi 180.000 de euro în următorii trei ani

  • Cei doi parteneri se angajează să colaboreze în vederea creșterii numărului de locuri bugetate de la Facultatea de Inginerie

Continental, unul dintre furnizorii de top din domeniul automotive, plănuiește să investească 180.000 de euro la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu în următorii 3 ani. Banii vor fi folosiți pentru echiparea laboratoarelor, susținterea de competiții studențești și evenimente, precum și a altor inițiative ale universității dedicate dezvoltării competențelor și cunoștințelor studenților din aria tehnică de la Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe.

Având la bază planurile de dezvoltare și nevoile de recrutare ale companiei pentru următorii ani, cele două instituții au agreat să colaboreze în vederea creșterii numărului de studenți de la Facultatea de Inginerie, la specializările relevante pentru industria automotive. Intenția este de a suplimenta numărul de locuri bugetate pentru a avea mai mulți absolvenți cu competențele cerute pe piața muncii. Continental și Universtatea “Lucian Blaga” din Sibiu vor iniția un parteneriat public-privat și vor adresa acest subiect Ministerului Educației și Cercetării.

Astfel, compania și universitatea au elaborat un nou contract de colaborare care a fost semnat în cadrul unei ceremonii oficiale pe 9 martie 2016, la Rectorat. Au participat Astrid Fodor, primar al Sibiului, reprezentanții Universității: prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rector al Universității “Lucian Blaga”, prof. univ. dr. ing. Liviu Rosca, decan al Facultății de Inginerie, conf. univ. dr. Angela Banaduc, decan al Facultății de Științe și reprezentanți ai companiei Continental: dr. Sami Krimi, manager general al locației Sibiu, Lacramioara Dărăban, HR Manager și dr. Liviu Balan, coordonator al Centrului de Cercetare și Dezvoltare de la Sibiu.

Pentru noi este foarte important să contribuim la dezvoltarea pieței de muncă din Sibiu. În acest fel suntem siguri că vom avea candidați buni în prezent, dar și în viitoarea generație. Astfel, să investim în universități și licee este una dintre prioritățile noastre. Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a fost întotdeauna un partener de încredere, deschis ideilor venite din partea industriei. În lunga perioadă de colaborare, am reușit să avem rezultate foarte bune, iar acum este timpul să îmbunătățim colaborarea”, a declarat dr. Sami Krimi, manager general al Continental Sibiu.

Am susținut întotdeauna nevoia de corelare și de conectare a universităților la mediul economic real. Parteneriatul pe care l-am construit împreună cu Continental, la Sibiu, este exemplul cel mai elocvent al modului în care mediul academic și o companie pot să genereze proiecte care să aducă plus valoare atât companiei și universității, dar și întregii comunități. Suntem extrem de încântați că am reușit să gasim în Continental Sibiu un partener alături de care să dezvoltăm programe care să le ofere studenților perspective concrete pentru construirea unor cariere de succes, în momentul în care vor absolvi facultatea”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Continental și Universitatea “Lucian Blaga” au dezvoltat un parteneriat de succes încă din 2003, odată cu venire companiei în Sibiu. Parteneriatul a inclus echiparea de laboratoare, organizarea de cursuri pentru domeniul automotive și crearea de oportunități pentru dezvoltarea profesională a studenților, mai ales a acelora de la Facultatea de Inginerie. Contractul precedent de colaborare a presupus o investiție de 150.000 de euro. Noul contract include și o sumă de bani dedicată activitiăților de la Facultatea de Științe.

Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, divizia pentru anvelope şi ContiTech, concernul a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent peste 208.000 de angajaţi în 55 de ţări.

Până la sfârşitul anului 2014, Continental a investit circa 1 miliard e euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15 000 de angajaţi și își va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în acest an în România.

Continental  Sibiu a  investit279 de milioane deeurodin 2004 până în prezent și are 3200 de angajați.La Sibiu sunt produse anual în jur de 30 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: