VEȘTI BUNE: Pavilionul I al Spitalului de Pneumoftiziologie a fost modernizat

images_foto_122017_SPIT

 

Miercuri, 20 decembrie, a avut loc recepția oficială a Pavilionului I al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. Clădirea Secției Clinice Pneumologie 1 a fost complet renovată și modernizată.

Valoarea finală a investiției este de 3,71 milioane de lei. Demn de precizat, fondurile au fost alocate de către Consiliul Județean Sibiu, suma estimată inițial în contract fiind de 4,1 milioane de lei. Proiectarea și execuția lucrărilor au fost realizate de Asocierea S.C. Construcții S.A. – S.C. Sfera CON S.R.L., în baza contractului „Reabilitarea Pavilionului I din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Aleea Filozofilor nr.3”, semnat la data de 29.06.2016.

Lucrările la imobilul „Pavilion I” au fost executate conform Autorizației de construire nr. 866, eliberată de Primăria Municipiului Sibiu la data de 24.10.2016, Ordinul de începere a lucrărilor fiind emis în 22.11.2016. Suprafața construită desfășurată, vizată de reabilitare, a fost de aproximativ 1.500 mp.

Potrivit informațiilor oficiale, reabilitarea construcției a presupus lucrări importante de arhitectură a clădirii, precum și refacerea integrală a instalațiilor electrice, termice, de oxigen, sanitare și de canalizare. Totodată, au fost înlocuite instalațiile de hidranți interiori, de oxigen, imobilul fiind prevăzut cu instalații pentru ventilație. Saloanele şi spaţiile ce le deservesc au fost reabilitate din punct de vedere igienico-sanitar. În total, în acest imobil sunt 22 de saloane, cu 55 de paturi. De remarcat, fiecare salon a fost amenajat cu grup sanitar propriu, fiind dotat cu mobilier şi echipamente conform normelor în vigoare.

La nivel structural au avut loc lucrări de reparare a şarpantei şi învelitorii (cu ţiglă ceramică tip solzi), cu înlocuirea parțială a jgheaburilor şi burlanelor şi legarea acestora la reţeaua de canalizare pluvială.

Tâmplăria exterioară din lemn a fost înlocuită, iar faţadele au fost reabilitate termic, ulterior fiind refăcute finisajele exterioare. De asemenea, tâmplăria interioară a fost înlocuită, iar finisajele interioare aduse la standardele prevăzute de legislaţia în vigoare.

Totodată, rețelele de apă şi canalizare au fost înlocuite în totalitate.

Instalaţia de oxigen, racordată la staţia de oxigen existentă în incinta ansamblului, a fost reconfigurată şi înlocuită, fiind prevăzută să alimenteze cu oxigen fiecare loc de pat al pavilionului 1 după reabilitare.

Instalaţia electrică a imobilului a fost, de asemenea, refăcută în totalitate. Pe lângă asigurarea sistemelor de iluminat normal (iluminat general, iluminat local la pat pentru lectură, iluminat local la pat pentru examinarea şi îngrijirea bolnavilor, iluminat pentru supraveghere în timpul nopţii), fiecare pat beneficiază de priză şi sonerie.

Dotarea cu mobilier a costat 137.549 lei, cu TVA inclus, sumă din care s-au achiziţionat: paturi (55 bucăţi), noptiere salon, dulapuri vestiare pacienţi, mese, cuiere, scaune, rafturi metalice şi dulapuri metalice. De asemenea, sala de aşteptare beneficiază de 11 banchete noi.

Pavilionul reabilitat recent a fost dotat cu un aparat de radiologie nou, preţul de achiziţie fiind de 701.992 lei.

 

„Creșterea calității actului medical este o preocupare constantă  pentru Consiliul Județean Sibiu. Reabilitarea  Pavilionului I al Spitalului de Pneumoftiziologie reprezintă încă un pas spre atingerea acestui deziderat dar și spre oferirea unor condiții optime atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical al spitalului. Adresabilitatea extinsă și la județele limitrofe confirmă că și pașii de până acum au fost făcuți în direcția corectă și că profesionalismul cadrelor medicale și eficiența tratamentelor medicale sunt de necontestat”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

 

Modernizarea pavilionului în care funcționează Secția Penumologie I este extrem de importantă pentru creşterea calităţii serviciilor oferite în spitalul nostru. De acum înainte, pacienții care vor fi îngrijiți în această secție vor beneficia de confort sporit, astfel încât recuperarea lor să se facă în condiții cât mai prielnice. Mulțumim Consiliului Județean pentru că ne-a sprijinit financiar în realizarea acestei investiții și pentru că ne-a dat posibilitatea ca suma economisită după reabilitarea imobilului să poată fi folosită pentru achiziția de aparatură performantă pentru întreg spitalul”, a declarat Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

 

PRECIZARE: 5 aparate medicale necesare pentru secțiile Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au fost achiziționate în urma economiilor rezultate din modernizarea Pavilionului I. Este vorba despre un videobronhoscop, un analizor automat de imunologie, un concentrator de oxigen portabil, un autoclav și un polisomnograf. Valoarea acestor 5 echipamente medicale este de 372.162 de lei. 

 

Date suplimentare:

Secția Pneumologie I oferă servicii medicale de diagnostic şi tratament al afecţiunilor pulmonare la adulţi:

 • tuberculoza pulmonară şi extrapulmonară
 • pneumopatii acute
 • viroze respiratorii (gripă)
 • bronşite
 • astm bronşic
 • cancer bronho-pulmonar
 • sindroamele obstructive bronşice (BPOC)
 • bronşiectazii

Explorări diagnostice:

 • Radiologie
 • Electrocardiografie
 • Ecografie generală
 • Explorări funcţionale ventilatorii (spirometrie)
 • Puncţii pleurale
 • Fiberbronhoscopie
 • Aerosoloterapie
 • Intradermoreacţia la PPD (IDR)
 • Pulsoximetrie
 • Analize de laborator

În cadrul secției își desfășoară activitatea o echipă de cadre medicale profesioniste, formată din 4 medici primari, 17 asistenți medicali și personal auxiliar sanitar (11 infirmiere și 5 îngrijitoare de curățenie).

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: