Vrei să îți renovezi casa? Iată ce trebuie NEAPĂRAT să știi despre 5 tipuri de materiale!

Vrei sa iti renovezi casa Iata ce trebuie NEAPARAT sa stii despre 5 tipuri de materiale

Sibienii investesc cel mai mult în renovări și materiale de construcții pe timp de vară. Mulți se folosesc de o parte din concediu pentru a-și face îmbunătățiri în gospodării și apartamente. Alții preferă să apeleze la firmele specializate în construcții, care să lucreze în timp ce ei se află în vacanță. Indiferent de categoria din care faci parte, este esențial să știi câteva lucruri de bază despre cele mai folosite materiale pentru renovări.

Materialele durabile care te ajută să economisești timp și bani pe termen lung

Poate că un anumit material ți se pare nejustificat de scump. Altul poate te atrage pentru că are un preț redus sau foarte avantajos.

Însă este important să fii foarte bine informat, astfel încât să nu fii nevoit să îți renovezi casa mai devreme decât ți-ai dori. De asemenea, tipul de material și de lucrare trebuie să fie corelat cu destinația locuinței: domiciliu stabil, casă de vacanță, apartament de închiriat etc.

Iată care sunt cele mai frecvent cumpărate materiale pe timp de vară:

1. Vopsea lavabilă

Vopseaua lavabilă se împarte în două tipuri principale: de interior și de exterior. Evitați să o folosiți altfel decât este menționat pe ambalaj. O vopsea de exterior folosită în interiorul casei poate împiedica pereții să „respire”. Pe de altă parte, o vopsea specială pentru interior folosită afară va rezista mult mai puțin la intemperii. Apoi, în funcție de orientarea casei sau a camerelor (spre nord, spre est etc.), alegeți o vopsea cu proprietăți anti-mucegai. Tipul acesta de vopsea este recomandată în special pentru locuințele aflate pe partea nordică sau vestică. Acestea sunt mai răcoroase, dar sunt și mai expuse la umiditatea care favorizează dezvoltarea sporilor de mucegaiuri.

2. Gresie

Ca și în cazul vopselei lavabile, și gresia poate fi de interior sau de exterior. Mai importantă decât culoarea trebuie să fie întotdeauna textura. Spre exemplu, pentru baie se recomandă gresia anti-derapantă. Chiar și în cazul în care nu ai copii mici care să transforme camera de baie într-o piscină de fiecare dată când îi îmbăiezi, ține cont că aburul va face oricum gresia mai alunecoasă. În cazul în care nu dorești sau nu îți permiți acest tip de material, poți compensa cu ajutorul covorașelor anti-derapante.

3. Parchet

Există 3 tipuri principale de parchet:

  • masiv: este fabricat din lemn de esență tare: stejar, mahon, salcâm, fag, nuc. Montarea este mai laborioasă, însă îl puteți păstra pentru tot restul vieții. Bine tratat și întreținut, poate să necesite doar rindeluire și șlefuire, la anumite intervale de timp;
  • triplu stratificat: este varianta de mijloc dintre parchetul masiv și cel laminat, fiind obținut prin suprapunerea mai multor straturi de lemn. Nu trebuie să cauți prea mult: găsește aici parchet triplu stratificat, oferit de Valprest Parchet la prețuri accesibile;
  • laminat: disponibil în cele mai multe culori și nuanțe, parchetul laminat este alcătuit din mai multe straturi sintetice (MDF, HDS lipite între ele cu rășini și adezivi) peste care se aplică o imagine fotografică, iar mai apoi un strat de lac. Se montează ușor, dar are o durabilitate mai scăzută față de celelalte două tipuri.

4. Materiale pentru instalații sanitare

Pentru instalațiile sanitare, dar și pentru sistemele de încălzire, sunt de preferat țevile din cupru, considerate de specialiști cele mai rezistente și mai durabile. Varianta secundară este polipropilena, dar aceasta este mai expusă le deteriorare în timp, provocând pierderea apei din instalație. Pentru scurgeri, se folosesc cel mai frecvent țevile din propilenă sau PVC.

5. Materiale pentru instalații electrice

Atunci când vrei să schimbi instalația electrică, este neapărat necesar să apelezi la un specialist. În funcție de consumul mediu și de necesitățile locuinței, acesta va decide de ce tip de contor și de circuite ai nevoie. De exemplu, dacă ai sau vrei să folosești o centrală cu încălzire electrică, ți se poate recomanda branșarea la o sursă de electricitate de 380 V.

Așadar, atunci când vrei să renovezi, caută să fii cât mai informat în legătură cu tipul de materiale și nu ezita să soliciți consultanță de specialitate, atunci când te afli în dificultate. O lucrare bine făcută de la bun început te poate ajuta să economisești sume importante în decurs de ani sau chiar zeci de ani.

Sursa foto: pixabay.com

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: