Vrei să reîmprospătezi atmosfera din bucătărie? Iată cateva modalități rapide și la îndemână prin care să faci acest lucru

Captură de ecran din 2021 07 26 la 21.39

Bucătăria este una dintre cele mai importante camere din casa ta. Este locul în care gătești, mănânci, îți bei cafeaua și iei cina în familie. Ținând cont de timpul petrecut acolo, este important să creezi un spațiu igienic, plăcut și practic. Cu puțină creativitate, însă, poți obține schimbarea dorită fără o renovare completă. 

O remodelare completă a bucătăriei poate dura luni de zile. Dacă nu vrei să depui prea mult efort în această direcție, vestea bună este că există o mulțime de soluții rapide și la îndemână care te pot ajuta să îți actualizezi spațiul fără renovare de la zero. 

Iată câteva sfaturi de top pentru o bucătărie modernă și primitoare:

  • Schimbă culoarea dulapurilor și a mesei

Poți oferi bucătăriei tale un look nou doar prin vopsirea dulapurilor și a mesei, mai ales dacă acestea sunt albe sau crem. Pe termen lung, din cauza căldurii excesive care se produce în timpul preparării mâncării, vopseaua de pe ușile dulapurilor se poate exfolia, ceea ce oferă un aspect neplăcut spațiului respectiv. Vopsirea acestora este cea mai rapidă soluție, însă nu înainte de a smirghelui suprafața. Tipurile de vopsele recomandate pentru suprafețele de lemn sunt cea acrilică și cea alchidică. 

  • Văruiește pereții

Vopseaua din ziua de astăzi este atât de calitativă și ușor de utilizat, încât văruirea pereților poate fi o joacă de copii, mai ales dacă ai la îndemână produse de top. Pentru a avea parte de schimbarea dorită, dar și de un mediu curat și igienizat, accesează oferta de vopsea lavabilă de calitate de pe Benjaminmoore.ro și oferă bucătăriei tale un design modern și fun, unde orice activitate poate să devină o plăcere! În plus, dacă nu știi încă ce culoare să alegi, ai ocazia de a te inspira din sutele de nuanțe disponibile pe site.

  • Pictează faianța

Dacă ai un perete cu faianță disponibil, îți poți lăsa imaginația să zburde și să pictezi flori sau alte motive abstracte. De asemenea,, poți apela la creativitatea copiilor, care cu siguranță vor aprecia implicarea în remodelarea bucătăriei. Poți opta, astfel, pentru o vopsea acrilică de calitate, care să reziste la căldură, dar și să poată fi curățată ușor după sesiunea de pictură.

 

  • Transformă pereții în tablă de desenat

 

Cu ajutorul vopselei de tip „chalkboard”, poți transforma pereții în adevărate opere de artă. Acest tip de vopsea este special conceput pentru desenul cu creta, fiind ușor de curățat și întreținut. Este ideală pentru familiile cu copii, care își pot pune simțul creativ în acțiune, dar și pentru a nota anumite lucruri, precum liste de cumpărături, rețete preferate, programul de la muncă sau școală și multe alte lucruri care merită a fi scrise pe un perete. 

 

Fie că dorești să-ți renovezi complet bucătăria sau doar să o igienizezi și să îi oferi un aspect mai fresh, vopseaua, fie ea lavabilă, acrilică sau lucioasă, este cea mai la îndemână soluție. În plus, vopsitul bucătăriei poate deveni o activitate distractivă pentru întreaga familie!

 

Sursă foto: Pexels.com.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: