„Vrem o casă!” De la Presă?! Un caz din Alma a ajuns, în loc de primărie, în presă. Primarul, dispus să ajute!

„0764225540- o familie necăjită din comuna Alma Dumbrăveni aş dori să ne puteţi ajuta să ne găsim o locuinţă unde să putem sta cu cei trei copii”… Un strigăt de ajutor primit în urmă cu puţin timp pe adresa redacţiei din partea doamnei Denisa Andrei, în forma redată mai sus.

 Număr nealocat

Fireşte, primul gest a fost să o contactăm telefonic pe cea care ne-a contactat. Din păcate, însă, numărul indicat în mail: 0764225540- „este nealocat”, cum a răspuns robotul de la celălalt capăt al firului.

 

„Au… ceva condiţii”   

La Primăria Alma, am discutat, iniţial, cu secretarul comunei, dna Lucia Lepădat. Iată ce am aflat: „Curios, la noi nu au depus nicio cerere, nu au venit să discute. Cunoaştem cazul, fireşte… Mama copiilor nu are venit, dar soţul ei are concediu postnatal, în plus au alocaţiile celor trei copii. Dar ei stau cu părinţii doamnei Denisa: tatăl dânsei lucrează la o fermă de animale, al cărei proprietar le-a pus la dispoziţie acea baracă-container, care are trei camere, iar mama dânsei- bunica copiilor, lucrează la o firmă bună din Mediaş. Nu mor de foame. Sigur, nu stau într-o casă ca lumea, dar au ceva condiţii… repet, însă, noi nu avem înregistrată nicio cerere de la această familie”.

 

„Dacă vin la noi, au uşa deschisă. Îi ajutăm…”

Asta ne-a declarat, la rândul său, primarul comunei, Feier Ioan Mihalache. Domnai sa a întărit cele spuse de secretară: „nu au depus la noi nimic”, precizând că familia Andrei Denisa şi Ciprian nu figurează ca un caz social. Totodată, edilul a repetat faptul că în acea baracă au trei camere, că cei cinci stau împreună cu bunicii copiilor, dar şi că autorităţile sunt dispuse să îi ajute. „Dacă vin la noi, îi ajutăm dar o să îi contactăm noi, să îi chemăm la o discuţie. La noi în comună nu s-au dat locuinţe sociale şi nici nu sunt disponibile case d-ale saşilor plecaţi, ca în alte părţi… Dar poate găsim o posibilitate să stea undeva cu chirie.  E o variantă. Gasim o solutie… Sigur că vom vedea ce putem face şi să îi sfătuim. Însă până în acest moment nu au venit la noi, cum era firesc, să ne ceară ajutorul, să discute sau să depună vreo sesizare. Aşa era firesc, să vină al noi, apoi să spună mai departe”, a punctat primarul. Cu promisiunea că ne va ţine la curent cu acest caz. 

Precizare: fotografia ne-a fost trimisa pe mail de doamna Denisa Andrei

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: