ZILELE SĂNĂTĂȚII PLĂMÂNILOR. România: 1 milion de bolnavi diagnosticaţi cu Bronhopneumopatie Cronică Obstructivă. În Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, 1 din 4 bolnavi internați prezintă exacerbări ale BPOC

images_foto_112018_PLAMANI

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu organizează Zilele Sănătății Plămânilor, în perioada 14 – 16 noiembrie.

 

În acest context, sibienii vor avea posibilitatea să își măsoare în mod gratuit gradul de sănătate a plămânilor, prin intermediul spirometriei.

PRECIZARE: Spirometria este un test simplu, nedureros, care se face cu  ajutorul unui aparat numit spirometru. Persoana supusă examinării trebuie să sufle într-un dispozitiv ce măsoară cantitatea de aer inspirată sau expirată voluntar, rezultatele fiind interpretate pe loc.

 

*Acțiunea va avea loc miercuri, 14 noiembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Bronhopneumopatiei Cronice Obstructive (BPOC), în Shopping City Sibiu – zona Decathlon, între orele 11.00 – 14.00, în prezența medicilor Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. Persoanele care vor fi susceptibile de afecțiuni ale plămânilor vor fi îndrumate către investigații suplimentare.

*Joi, 15 noiembrie, cu ocazia Zilei Naționale fără Tutun și vineri, 16 noiembrie, cei care doresc să își testeze sănătatea plămânilor, vor putea face gratuit spirometrii la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în cabinetul de Explorări Funcționale, la Camera 7, între orele 12.00 – 14.00.

 

Bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC) este o afecțiune cronică progresivă, o boală a plămânilor care apare în special la persoanele care fumează și se caracterizează prin înfundarea căilor aeriene, care nu este complet reversibilă.

 

ATENȚIE: Pacienții cu BPOC pot prezenta tuse sau expectorație, wheezing (respirație șuierătoare), senzații de apăsare în piept, dar, cel mai adesea, primul semn al bolii este dispneea (lipsa de aer).

ALERTĂ: În România se află aproximativ 1 milion de bolnavi diagnosticaţi cu BPOC, conform Societăţii Române de Pneumologie.

 

Potrivit conducerii instituției, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, 1 din 4 bolnavi internați prezintă exacerbări ale BPOC, cu insuficiență respiratorie. De asemenea, aproximativ 30% dintre pacienții consultați în ambulatoriul de specialitate al spitalului suferă de această boală.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: