Ziua Recoltei, sărbătorită la Grădinița Nr. 29, Sibiu

images_foto_102017_ZZZGRAD

 

Toamna este anotimpul bogăției, în care oamenii se bucură de roadele pământului și de darul naturii. Un prilej de sărbătoare și pentru copiii din cadrul Grădiniței cu program prelungit cu Nr. 29 din Sibiu, care au sărbătorit “Ziua Recoltei”, un obicei ce datează din timpuri străvechi și care, iată, se păstrează și în prezent în unele zone ale țării, în semn de recunoștință față de bunii gospodari, dra și ață de pământul roditor.

 

Sub îndrumarea doamnelor educatoare și a dnei Director Secanu Carmen, preșcolarii celor 11 grupe ale Grădiniței au marcat sărbătoarea printr-un program artistic de cântece, poezii, precum și prin încântătoarea activitate de ornare a bostanilor cu flori.

“De-a lungul timpului, evenimentul a devenit un fel de tradiţie, o sărbătoare a pământului şi a ţăranului, care, după un an de muncă, se poate mândri cu rodul muncii sale. Am dorit să le insuflăm și copiilor această bucurie într-un mod atractiv prin care să transmitem mesajul tradiției pe mai departe, generaţiilor viitoare”, a declarat dna. Secanu Carmen, Director al Grădiniței Nr. 29.

“Încă din cele mai vechi timpuri, succederea anotimpurilor a fost o preocupare importantă a comunităţilor locale care şi-au organizat preocupările în funcție de acestea. Astfel. după activităţile din timpul primăverii şi ale verii, toamna aduce roadele iar pe tot arealul ţării se strânge recolta, eveniment consacrat cu festivaluri specifice. Pornind de aici, am considerat această sărbătoare un excelent mijloc de învățare pentru preșcolari, despre succesiunea anotimpurilor și importanța acestora, cu accent pe toamnă și bogăția sa”, ne-au explicat educatoarele din cadrul Grădiniței nr. 29.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: