20 de echipamente de ultimă generație pentru creșterea nivelului de securitate și siguranţă al pasagerilor la Aeroportul Internațional Sibiu

aeroech

Aeroportul Internațional Sibiu este unul dintre factorii contextuali de dezvoltare economică și socială a județului Sibiu.

În acest context, Consiliul Județean Sibiu a stabilit că misiunea Aeroportului Internațional Sibiu este aceea de a asigura un trafic fluent de pasageri și de a deveni o alegere viabilă a operatorilor de transport aerian, prin asigurarea unei infrastructuri moderne și prin promovarea celor mai înalte standarde privind calitatea serviciilor prestate, protejarea resurselor și a mediului și a unui nivel ridicat de responsabilitate socială.

IMPORTANT: Prin proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de securitate și siguranţă al pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Sibiu – activităţi non-economice”, co-finanțat 2% din bugetul Consiliului Județean Sibiu, 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională și 13% din bugetul național, în valoare totală de 37.460.285 lei au fost achiziționate 20 de echipamente ultra-performante care contribuie la creșterea siguranței și securității pasagerilor, creșterea calității serviciilor prestate, dar și la reducerea amprentei de carbon în ceea ce privește activitatea aeroportului.

Așadar, 16 echipamente de securitate și siguranță sunt deja recepționate, urmând ca un număr de alte 4 (patru) echipamente achiziționate să fie livrate și/sau recepționate până în luna martie 2022, conform clauzelor contractuale. Echipamentele achiziționate fac parte din categoria utilajelor cu cel mai redus impact asupra mediului în ceea ce privește emisiile de carbon. Totodată, precizăm faptul că Aeroportul Internațional Sibiu beneficiază de o autospecială PSI dotată cu un element de tip HRET care poate anihila un eventual incendiu inclusiv la bordul aeronavei și care prin tehnologia utilizată crește considerabil nivelul de siguranță pe aeroport. Aceasta este cea mai modernă autospecială  de acest tip de pe aeroporturile din România.

Mai multe detalii cu privire la echipamente sunt prezentate în Anexa 1.

Proiectul „Echipamente necesare pentru creşterea nivelului de securitate și siguranţă al pasagerilor pe Aeroportul Internaţional Sibiu – activităţi non-economice” (cod SMIS 135087) este desfășurat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 2 „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient”, Obiectiv Specific 2.3. „Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor”.

Anexat comunicatului de presă regăsiți lista echipamentelor achiziționate în baza proiectului prezentat mai sus.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: