A FOST ODATĂ, CA NICIODATĂ… MIRCEA IVĂNESCU. Vicprimarul Răzvan Pop și-ar dori ca măcar o stradă din Sibiu să poarte numele marelui om de cultură

images_foto_032018_vvvvvvvvvvvvvvv

Răzvan Pop, istoric: „Scriitorul Mircea Ivănescu, unul dintre cei mai importanti poeți și traducători ai literaturii române ar fi împlinit astăzi 87 de ani.

Rămas la șapte ani de la dispariție în sufletele noastre prin Mopete, prin traducerile după James Joyce, Faulkner sau Kafka, prin influența decisivă asupra studenților la Litere, Mircea Ivănescu a devenit sibian în anii ’80. Este, fără îndoială, una dintre personalitățile cetății, recunoscută ca atare prin titlul de Cetățean de Onoare. Și totuși, cred că noi, comunitatea, am putea face mai mult. Casa în care a locuit Mircea Ivănescu a fost transformată în moloz înainte ca cineva să poată schița vreun gest de salvare. Nu există o stradă, nu există o placă memorială, nu există o sală sau aulă, nu există un colț din acest oraș care să le amintească sibienilor de Mircea Ivănescu…
În urmă cu câțiva ani am propus Primăriei Sibiu o listă de personalități ale căror nume sa fie date viitoarelor străzi din cartierele noi. Mă bucur că o parte se regăsesc deja și le voi propune colegilor ca acelasi lucru să se întample și cu numele lui Mircea Ivănescu.
Cred că noi, sibienii, trebuie să ne apropiem de aceste valori, să le cinstim cu adevărat, iar Centenarul Marii Uniri ne poate da o ocazie în plus”.

FELICITĂRI PENTRU INIȚIATIVĂ!

 

 

credit foto: revista Euphorion

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: