ALERTĂ! Anual, peste 1000 de românce mor din cauza cancerului ovarian

Din nefericire, o veste proastă. Suntem „campioni” la decesele pricinuite de cancerul ovarian. Medicii trag semnale de alarmă!

În încercarea de a ajuta cât mai multe femei să conștientizeze importanța controalelor ginecologice făcute la timp prin care se poate depistarea un posibil cancer ovarian în fază incipientă, Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) desfășoară o campanie de informare sub hastagul #AcumStiu.

În opinia specialiștilor, îngrijorător e că în Romania, în fiecare an, sunt diagnosticate nu mai puțin de 1850 cazuri noi de cancer ovarian, iar 1020 femei mor din cauza acestei maladii. Totuși, trebuie conștientizat faptul că dacă este depistat în timp util, cancerul ovarian are o rată de supraviețuire de 93%.

Specialiștii atrag atenția că un consult la ginecolog salvează 9 femei din 10, consemnează libertatea.ro .

Depistat în stadiu incipient, localizat, cancerul ovarian are o rată de supraviețuire la 5 ani de 93%, însă doar aproximativ 15% din cazuri sunt depistate devreme. Unul dintre motivele diagnosticării târzii îl reprezintă simptomele înșelătoare”, declară, potrivit sursei citate,  medicul oncolog dr. Dragos Median. Simptomele cancerului ovarian sunt adesea confundate cu boli mai puțin serioase, cum ar fi problemele gastrointestinale. Ele includ: creșterea circumferinței abdominale / balonare persistentă, de lungă durată; senzația de sațietate precoce; dureri în abdomen sau  necesitate frecventă de a urina.

*Anual, 240,000 de femei sunt diagnosticate în întreaga lume cu cancer ovarian, reprezentând ~4% din totalul cazurilor de cancer la femei (sursa: http://invingemcancerul.ro/)

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: