ALT Teatru Festival… la Sibiu

În perioada 17-23 februarie, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu (Sala Festivă, corp A) devine scena de creaţie pentru o nouă formă experimentală de teatru. 

Aşa cum susţin iniţiatorii proiectului, „Alt Teatru Festival” deschide o poartă culturală ce aduce în premieră la Sibiu artişti de pe două continente, într-un program ce reuneşte spectacole de teatru senzorial – labirint, pantomimă, teatru de păpuşi, teatru tradiţional chinezesc, ateliere şi conferinţe.

„Labirintul” are dublu sens în această formă de teatru în care nu doar piesa propriu zisă se joacă într-un labirint, dar totodată cu parcurgerea fizică a traseului, spectatorul este provocat să experimenteze diverse stări emoţionale care trasează un labirint interior, specific fiecărui participant. Deşi conceptul a luat naştere în Ţara Galilor, acesta a fost adoptat curând în ţări precum Irlanda, Portugalia, Bulgaria, Danemarca şi România, iar în ultimii 15 ani se bucură de recunoaştere şi popularitate mondială. Primul spectacol profesionist de teatru labirint din România a avut loc în 2012, iar în urma acestui eveniment organizat în Bucureşti s-a fondat prima comunitate de teatru senzorial – labirint din ţară.

Asociația „Bridge Theatre” formată din Constantin Podu, Alexandra Podu, Sebastian Dobrescu și Teodora Voineagu, organizează Alt teatru, Alt Festival, sprijiniți de Teatrul Național „Radu Stanca, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Librăria Humanitas „Constantin Noica”, WeltKultur, Confucius Institute ULBS și LOOT Studio.

Workshop-ul de teatru senzorial labirint desfășurat în spațiul Bibliotecii ASTRA * Sala Festivă, Corp A, va fi susținut de regizorul galez Iwan Brioc și echipa lui de actori din Italia, Africa de Sud, Portugalia, Bosnia și România, iar la finalul acestui atelier participanții vor prezenta un spectacol în zilele de 22 și 23 februarie.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: