Amintiţi-vă să iubiţi…

Motto: Nu te iubesc pentru ceea ce ești, ci pentru ceea ce sunt atunci când sunt cu tine. (Gabriel Garcia Marquez)

 

Osho spunea aşa: „Iubirea este hrana sufletului. La fel cum alimentele hrănesc trupul fizic, iubirea hrănește sufletul. Dacă trupul nu primește alimentele de care are nevoie, el devine slab. La fel se petrec lucrurile și cu sufletul. Dacă nu beneficiază de iubirea de care are nevoie, devine slab, se va îmbolnăvi”.

Iată azi, o zi, măcar una, în care să ne întoarcem inima şi privirea către iubire, către acela pe care îl iubim. Nu o floare, nu o privire flugară, nu un ursuleţ de pluş= iubire. Ci un buchet de sentimente, dăruirea cea necumpărată cu un portofel mai plin sau cu un inel cu multe grame, înţelegerea, bucuria, lacrima, fac să se împlinească cel mai nobil şi de nesfărâmat sentiment. Acela unic şi mare cât viaţa înseşi, acela care învinge distanţa, moartea, suferinţa şi bârfele celor din jur.

Măcar azi aduceţi-vă aminte că iubiţi, că iubirea nu-i într-un mail sau un emoticon aplicat pe un mesaj dintr-o reţea de socializare. Spuneţi-i TE IUBESC din adâncul inimii şi nu juraţi strâmb. Faceţi din ziua asta un nou început, braţ la braţ şi potriviţi-vă pasul cu el/ea.

A iubi este însăşi legea vieţii. Este una dintre cele mai sublime acţiuni pe care o poate realiza o fiinţă umană.

Aşadar, iubiţi. Şi, ca să fiţi iubiţi, nu e nevoie nici de cel mai scump ruj şi nici de cea mai la modă pereche de blugi…

 

La 24 februarie, in ziua cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste Aflarea capului Sf. Ioan Botezatorul, spiritualitatea populara consemneaza ziua lui Dragobete, zeu al tineretii in Panteonul autohton, patron al dragostei si al bunei dispozitii.

Dragobetele trebuia tinut cu orice pret: Daca nu se facea cumva Dragobetele, se credea ca tinerii nu se vor indragosti in anul care urma. In plus, un semn rau era daca o fata sau un baiat nu intalneau la Dragobete macar un reprezentant al sexului opus, opinia generala fiind ca, tot anul, respectivii nu vor mai fi iubiti, iar daca o fata iesea impreuna cu un baiat si nu se sarutau se credea despre ei ca nu se vor mai iubi in acel an.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: