ANIVERSARE: 1936 – 2016, 80 de ani de industrie la Copșa Mică

Copșa Mică- cunoscut la un moment dat drept cel mai… poluat oraș din Europa, plămădit din focurile furnalelor pe o structură solidă de metal dintr-o multitudine de elemente chimice, însuflețit decenii întregi de minunații truditori care sunt copșenii, aniversează acum 80 de ani de industrie locală.
Administrația orașului a evocat an de an, la 1 Mai, de Ziua Muncii, efortul și sacrificiul copșenilor care au lucrat pe platforma industrială.
Chiar dacă în ultimii ani producția fabricilor a regresat, vocația industrială a orașului Copșa Mică se păstrează vie și constituie o preocupare continuă pentru autoritățile locale care își propun strategic să contribuie la înființarea unui parc industrial, după cum se precizează în comunicatul care anunță aniversarea de acum.
Pentru memoria istorică, Primăria orașului Copșa Mică vernisează la 1 Mai 2016, în Parcul Industriilor (la intersecția DN14 cu pasajul de trecere spre fabrici), 
EXPOZIȚIA DE FOTOGRAFIE ÎN AER LIBER „1936-2016 Copșa Mică – 80 de ani de industrie”,
Copșenii invită pe această cale pe toți cei care trec prin oraș să vizioneze imaginile extraordinare ale motorului devenirii localității– INDUSTRIA.

 

 

Sursa foto: www.copsa-mica.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: