Astra Film Festival, exclusa din lista proiectelor finantate de Primarie!

Festivalul de film documentar, de la Sibiu, Astra Film, a fost scos de pe lista proiectelor culturale regasite in agenda culturala a Sibiului. Nemultumiti, oficialii Astra Film au depus o constestatie la Primaria Sibiu prin care contesta excluderea evenimentului de pe lista proiectelor care vor fi finantate de municipalitatea sibiana.

Contestatia a fost depusa in aceasta dimineata, la Primaria Sibiu.

„Vineri, 14 martie 2014, Astra Film a depus o contestație la sediul Primăriei Municipiului Sibiu, cu referire la desfășurarea procesului de selecție a ofertelor culturale, Sesiunea de selecţie nr. 1/ 2014, în urma ne-selectării proiectului Astra Film Festival 2014 din care face parte si Astra Film Junior 2014, proiect înregistrat cu nr. 8257/10.02.2014. Decizia de a exclude de la finanțarea din fonduri publice locale a proiectului pune sub semnul întrebării soarta ediției 2014, programată pentru 6-12 octombrie și afectează direct și Astra Film Junior, parte componentă a Astra Film Festival, dedicată copiilor”, spun oficialii Astra Film Festival.

În contestația depusă la Primăria Municipiului Sibiu, oficialii festivalului Astra Film atrag atenția asupra nerespectării unor proceduri în desfășurarea procesului de selecție și contestă rezultatul evaluării, „considerând că excelează la toate criteriile de evaluare: originalitate, relevanță în contextul cultural local, experiență și capacitate de implementare, audiență, capacitate de a fi continuat etc., în conformitate cu Ghidul de finanțare”.

Rezultatul constestatiei este asteptat in cursul săptămânii următoare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: