ATENTIE! Reconfigurarea intersecţiei şoselei Alba Iulia cu străzile Malului şi Maramureşului

Comisia de Circulaţie a avizat ca de joi, 14 mai să înceapă lucrările de reconfigurare a intersecţiei şoseaua Alba Iulia – strada Malului – strada Maramureşului, în contextul dezvoltării zonei prin construcţia unor spaţii de servicii. Asa cum anunta biroul de Comuniacre din cadrul Primariei Sibiu, avizul de execuţie a lucrărilor a fost solicitat de firma SC Elis Pavaje SRL, costul lucrărilor fiind achitat de un agent economic ce va deschide curând o unitate de comerţ în zona respectivă. Primăria Sibiu a acordat acest aviz in speranta unei mai bune sistematizari a traficului în contextul dezvoltării acestei zone.

Reconfigurarea acestei intersecţii presupune amenajarea unui sens giratoriu mai larg, cu o rază de 10 metri, cu două benzi de circulaţie în giraţie şi o bandă de siguranţă de 2 metri. Demn de precizat, intreaga „geometrie” a intersecţiei va fi modificată prin mutarea centrului acesteia cu 9 metri. Totodata, trotuarele vor fi reconfigurate, asigurându-se şi iluminarea corespunzătoare. Constructorul va realiza marcajele şi va instala indicatoarele aferente.

Lucrările vor începe joi, 14 mai şi se vor încheia în aproximativ 1 lună şi jumătate. Fiind o lucrare mare ce urmează să afecteze un nod important de trafic, constructorul a împărţit lucrarea în șapte etape. Această etapizare a lucrărilor este o măsură de a reduce impactul asupra traficului.

În prima etapă se va configura zona dintre strada Malului şi zona fostului Polsib. Trotuarele vor fi reconfigurate şi va fi conturată intrarea spre parcarea viitorului supermarket. Această etapă se va încheia în 21 mai. Lucrările nu vor afecta circulaţia în acest interval, traficul desfăşurându-se în continuare pe două benzi.

În ceea ce priveşte desfăşurarea circulaţiei pe perioada lucrărilor, Comisia de Circulaţie recomandă utilizarea centurii ocolitoare pentru traficul de tranzit, dar şi pentru sibienii care locuiesc în cartierele Vasile Aaron, Lazaret, Guşteriţa, Terezian, Ţiglari. Traficul în zonă s-ar diminua astfel, evitându-se şi eventuale neplăceri.

NOTĂ: Pe măsură ce lucrările avansează, Primăria Sibiu va emite informaţii de presă cu privire la restricţiile în trafic.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: