CALFELE ÎȘI SPUN, DIN NOU, POVESTEA LA SIBIU… MEȘTEȘUG, TRADIȚIE, TRUDĂ!

images_foto_072017_ZCALFE

CALFELE… cele de-atâta poveste și meșteșug, de tradiție și-ndemânare, vă așteaptă cu drag luni, 24 iulie 2017 la ora 19.00 pentru a sărbători împreună deschiderea celei de a unsprezecea ediții a atelierelor de lucru ale calfelor călătoare.

Proiectul este organizat de asociaţia Casa Calfelor Sibiu cu sprijinul Deutsche Gesellschaft e.V. Berlin și este cofinanțat de Consiliului Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

 

Imaginea orașului Sibiu așa cum o cunoaștem astăzi, s-a conturat datorită bunilor meșteșugari care călătoreau și aduceau cu sine idei și cunoștințe noi și insuflau cu spirit înalt și pasiune dragostea pentru munca făcută cu har, cu rost trainic. Deși în Transilvania această tradiție și breslele au dispărut demult, calfele călătoare își pun și în secolul al XXI-lea amprenta asupra imaginii orașului prin prezența Casei Calfelor și a atelierelor de lucru deschise în acest loc.

În perioada 24 iulie – 3 septembrie 2017 se întâlnesc la Sibiu, singurul loc din Europa de sud-est în care există o casă a calfelor, meșteșugari călători din diferite țări europene pentru a lucra împreună, a prezenta la umbra catedralei evangelice din cea mai veche piață a Sibiului, Piața Huet, tradiția demult uitată în Transilvania a plecării în călătorie a tinerilor meșteșugari și nu în ultimul rând pentru a schimba cunoștințe de specialitate cu meșteșugarii români. Această colaborare oferă atât meșteșugarilor de aici cât și celor din străinătate posibilitatea de a participa la un schimb viu de cunoștințe și cultură.

Cea de a unsprezecea ediție a acestui minunat proiect, în cadrul căreia sărbătorim zece ani de existență a Casei Calfelor la Sibiu, cuprinde, cum aflăm de la organizatori, cinci componente principale: atelierele de lucru deschise, expoziția de fotografie, serile de teatru și gastronomie, o seară de prezentare și film și un concert în aer liber. 

 

 

 

Foto: Asociația Casa Calfelor Sibiu / Gesellenherberge Hermannstadt, Louis Guermond

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: