Ce e în spatele unei măști?! Doar un meșter, un artist?… nu cumva sunt oarece milenii cât lăzi uriașe cu speranțe, temeri, bucurii și roi de-atâtea… sentimente?! Nu cumva o graniță nevăzută dar profndă între relitate și dorință, între legendă și adevăr, între artă și căutarea căii perfecte pentru a exprima ceea ce e acolo, adânc, în suflet?!
Și, la urma urmei, ea, MASCA, ne poate fi prieten sau dușman?!
În perioada 11 octombrie – 8 noiembrie, la sediul Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder” din Piața Mică nr. 11 vor fi expuse 29 de măști din lemn, metal și os provenind de pe tărâmuri depărtate- din Africa și Asia, realizate cu profundă măiestrie și având funcții diverse.
Este vorba despre expoziția „În spatele măștii” , unul dintre reperele pe care Muzeul ASTRA îl propune vizitatorilor în această toamnă.
”Indiferent de cultura din care provin, măștile au avut dintotdeauna un rol extrem de important în bunul mers al societății. Fie că sunt ritualice, funerare, festive, teatrale sau utilitare, măștile sunt mărturii puternice ale credințelor noastre, ale temerilor, nevoilor sau stărilor noastre de spirit. Nu există cultură din care să lipsească măștile, iar Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” este deținătorul unei colecții extrem de interesante de astfel de piese” – a declarat Crina Mareș (șef secție Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”), curatorul expoziție.
Vernisajul expoziției este programat pentru 11 octombrie, miercuri, ora 15:00, în Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11.
CE E „În spatele măștii”?… puteți afla de miercuri până duminică între orele 9:00 – 17:00.