Ce trebuie să știi când organizezi petrecerea de Crăciun cu prietenii tăi?

Sampanie petrecere de Craciun

Deja te gândești ce vei face de Crăciun? Chiar dacă situația actuală vine cu anumite restricții iei în considerare ideea de a organiza o petrecere de Crăciun alături de un grup de prieteni apropiați? Chiar dacă va fi un chef mic, volumul de muncă este tot la fel de mare ca pentru unul mare, de aceea este bine să te organizezi din timp.

Iată ce trebuie să știi când organizezi o petrecere de Crăciun

Stabiliți un buget

Orice activitate are un buget. Fiindcă nimeni nu dorește să cheltuie mai mult decât își permite, e recomandat să să se stabilească un buget de dinainte de a începe pregătirile. Fie că ești gazdă și tu organizezi de una singură, fie că alegeți să mergeți al o cabană și să împărțiți cheltuielile frățește, e bine să știe de câți bani se dispune pentru organizarea petrecerii. În funcție de buget, se va alege locația, se va stabili meniul și se vor achiziționa decorațiunile.

Fixați data

Atunci când nu e vorba de zi onomastică, se poate jongla cu data la care va avea loc petrecerea. Cei mai mulți aleg să petreacă ziua de 25 decembrie în familie, așadar petrecerea voastră poate avea loc în Ajun sau pe 26 decembrie. În cazul în care alegeți să sărbătoriți la cabană, alegeți perioada în care puteți lipsi cu toții din localitate, mai ales că nu toată lumea beneficiază de concediu în perioada sărbătorilor de iarnă, ci sunt disponibili doar în zilele declarate oficial libere. 

Alegeți locul

Indiscutabil, cel mai comod e ca petrecerea să aibă loc acasă la unul dintre voi. Însă, având în vedere restricțiile din ultima perioadă, poate vă doriți să evadați din oraș și preferați să închiriați o cabană. În acest fel, petrecerea ar putea ține până dimineața devreme și ar putea continua și a doua zi, fără să vă pese de plângerile vecinilor.

Pregătiți meniul

Mâncarea prea puțină sau care nu e gustoasă, poate strica orice petrecere. Desigur, fiind vorba de o petrecere între prieteni, nimeni nu se așteaptă la un meniu complex. Un bufer suedez poate fi opțiunea perfectă, deoarece e divers și pentru toate gusturile, merge cu varietatea de băutură, poate fi mâncat rece și în reprize. Pentru a aduce atmosfera de sărbătoare puteți folosi tacâmuri colorate, decorațiuni sau pune niște lumânări parfumate între platouri. Dacă ați ales să mergeți la munte, duceți cu voi semipreparate care se pregătesc rapid. Să nu uităm că cea mai importantă este, totuși, distracția și nimeni nu vrea să petreacă prea mult timp în fața aparatului de gătit.

Nu doar mâncarea e importantă, ci și băutura. Poate unii nu consumă alcool, în timp ce alții beau doar anumite licori. Pentru o experiență plăcută pentru toată lumea, alegeți de la variatetea de șampanii și spumante de la Vinexpert.ro până la gin, sucuri, apă minerală plată sau carbogazoasă. 

Decorați locația

La orice petrecere, atmosfera inițiala este creată de decorațiuni. Ce poate să redea starea de Crăciun mai bine decât niște beculețe colorate, ghirlande colorate, un brad frumos împodobit și melodiile clasice de Crăciun? Vocile calde calde ale lui Frank Sinatra și Dean Martin sau notele ridicate ale lui Mariah Carey vor însufleți cheful pentru cei care doresc să se distreze sau să danseze alături de prietenii săi.

Dacă în momentul de față nu știi ce vei face de sărbătorile de iarnă, ar fi bine să vorbești cu prietenii tăi și să începeți să vă organizați. Timpul trece repede și Crăciunul urmează să bată la ușă în curând.

Sursa foto: Freepik.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: