Cindrea catre sefii institutiilor din Sibiu: Faceti analiza executiei bugetare. Daca nu sunt bani destui, facem o adresa ministerelor de resort !

Sefii institutiilor din Sibiu trebuie sa realizaze, intr-o luna, analiza executie bugetare si sa anticipeze sumele de bani de care vor avea nevoie pana la sfarsitul anului.

Cererea a fost facuta de presedintele Consiliului Judetean, Ioan Cindrea, in cadrul Colegiului Prefectural care a avut loc astazi, 30 iulie.

„Cred ca ne priveste pe toti si este de responsabilitatea noastra ca acum, la sfarsit de sase luni, cand avem cifrele pe sase luni bugetare, cred ca fiecare institutie guvernamentala trebuie sa isi faca o analiza a executiei bugetare pentru a preintampina lispa de resurse la sfarsitrul anului viitor. Se pregateste o rectificare bugetara. Cu siguranta, institutiile care va finanteaza la nivel national v-au solicitat propuneri pentru rectificare. Cred ca e bine pentru judetul Sibiu sa avem o informare luna viitoare, dupa rectificare, a executiei bugetare pe sase luni si a previziunilor pana la sfarsitul anului", le-a cerut presedintele Cj Sibiu, Ioan Cindrea, directorilor institutiilor sibiene.

Astfel, institutiile care vor ajunge la concluzia ca resursele sunt pe treminate au sansa de a obtine ceva bani dupa rectificare bugetara.

„In cazul in care ajungeti la concluzia ca lipsesc resurse, vom face o adresa ministerelor de resort ca sa asigure banii necesari. Cred ca este de datoria noastra sa fim preventivi si nu reactivi” a mai explicat Cindrea.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: