CINE SUNT CLOVNII care s-au jucat cu copiii din centrele de plasament sibiene?

CLOVNII… aducatori de copilarie si veselie… Ei, bunii, poznasii, pot face cea mai mare scamatorie: pot face VESELIA stapana in suflete chiar si acolo unde nu te astepti…!

A devenit deja traditie ca Fundația “Clowns for life” să calce pragul centrele de plasament aflate în structura DGASPC Sibiu pentru a continua activitățile recreative și pline de amuzament cu copiii de aici.
Anul acesta clovnii s-au reîntalnit cu copiii din Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilități „Prichindelul”, “Speranța” „Turnu Roșu”, Centrul de Plasament “Orlat” precum și cu copii care se află în grija asitenților maternali profesioniști.
Cei doi clovni, costumați cât mai vesel și mai colorat, au interacționat spontan cu copiii prin diverse exerciții de pantonima la care au participat cu bucurie.Nu au lipsit instrumentele muzicale, respectiv muzicuța, tamburina, totul pentru a-i înveseli pe copii. 
Surpriza cea mare a fost că și copiii care se află în grija asistenților maternali profesionisti au avut anul acesta fericita ocazie să interacționeze cu clovnii. Pregătiți ca de o petrecere cele doua personaje împreună cu copiii au înviorat atmosfera cu cântece, glume și voie bună. În urma exercițiilor s-a observat o mare capacitate de interacțiune a clovnilor cu acești copii.
Programul celor doi clovni s-a încheiat cu o scurtă vizită la sediul DGASPC Sibiu. Aici au stat de vorbă cu directorul general DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan și managerul public, Adela Stanciu.În urma discuției s-a concluzionat:
“ Clovnii Martijn, Annette și Ralf au petrecut o săptămână jucându-se cu copiii cu dizabilități, într-un mod inedit, încercând să le deschidă mintea, sufletul și ochii spre noi cunoașteri, trăiri și simțiri. Prin metodele pe care le aplică, clownii transmit bucurie, căldură, și mai mult decât atât, iubirea de a dărui semenilor mai puțin norocoși.
Clovnii sunt cel mai viu exemplu de dăruire necondiționată pe care i-am întâlnit în cariera mea și mă bucură și onorează în același timp prezența lor în Sibiu, de aceea doresc să revină an de an la noi.
Le-am multumit pentru munca grea depusă, le sunt profund recunoscatoare pentru eforturile mari pe care le fac și am încheiat întâlnirea cu promisiunea că vor reveni curând la Sibiu. Îmi exprim toată admirația și respectul meu pentru astfel de oameni minunați!”, a declarat doamna director general DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.
Demn de precizat, clovnii din Olanda vizitează centrele de plasament din Sibiu din anul 2010. Ei revin în fiecare an pentru a culege zâmbete de pe fețele copiilor care se află în centrele din structura DGASPC Sibiu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: