Ciprian FARAON: Oare vor să ne spună „Ne-ați votat? #REZISTAȚI! Nu ați votat? #REZISTAȚI!”

images_foto_012018_ciprian-faraon

Cred ca acestea sunt cuvintele pe care coaliția PSD-ALDE dorește sa le transmită prin acțiunile lor trecute, prezente si probabil viitoare. Trebuie sa admitem, o dovedește si istoria, ca suntem un popor foarte rezistent, chiar tolerant. Suferim însă #rezistam sau #rezistam însă suferim. Oare de ce avem acest „dar” sa transformam ceva ce, aparent, ar fi avut motive reale sa facă lucruri bune, in ceva rău, distructiv?

Un vot majoritar primit in 2016 – încă neexplicabil pentru mine şi vreau să cred, pentru mulți alții astăzi – crea premise pentru un partid să facă multe lucruri bune pentru acest popor, acestei țări, însă reușește cu o perseverență rar întâlnită să transforme totul într-o bătaie de joc. E incalificabil să porți lupte, chiar repetate, cu tine însuți, ca partid. Ai putea să lupți cu sistemul corupt, ai putea să lupți cu sistemul îmbătrânit, învechit, care face opoziție la transformare, la modernizare. Ai putea sa lupți susținând economia tării, cetățenii acesteia, dar sa porți lupte cu tine însuți, partidule suprem, e mult prea mult! Chiar și pentru votanții acestui partid!

Sunt destui printre noi care avem o afacere, mai mică sau mai mare, însă doar noi știm cat de greu facem față tuturor provocărilor! Situația politica actuală, repetată de altfel, nu creează absolut deloc bunăstare mediului de afaceri dar nici societății per ansamblu. Va ajunge acest popor să fie tot mai dezgustat de politica românească, de cei ce ne conduc destinele. Din nefericire, însă, efectul se va răsfrânge negativ asupra întregului mediu politic, indiferent de bunele intenții ale vreunui partid. Riscăm să acumulăm multă ură, mult dispreț. Riscăm să ajungem să ne manifestăm tot mai violent, să devenim tot mai dezbinați, să ne comportăm tot mai puțin democratic. Riscăm sa ne întoarcem in trecut.

Sunt sigur că cetățenii acestei tări, lăsând la o parte orice apartenență ori simpatie politica, nu cred ca s-ar arăta deranjați dacă o instituție sau alta este condusă de o persoană de la un partid sau altul atât timp cat acea instituție ori organizație a statului funcționează corect si pentru cetățeni. Mă întreb totodată de ce întotdeauna un partid aflat la putere, la nivel național ori local, simte nevoia, prin liderii acestuia, să schimbe cat mai mulți oameni din funcțiile de conducere, în condițiile în care acei oameni sunt competenți, conduc si organizează acea instituție foarte bine, au rezultate lăudabile?

Doar pentru faptul că acel om nu are apartenența politică „corectă”? De ce oare politicienii din tări precum Germania, in condiții de coloratură politică diferită, știu să găsească consens pentru proiectele mari, de interes general, regional sau chiar local, susținându-le atunci când acestea sunt viabile și aduc plus valoare societății, fără sa etaleze ambiții personale ori politice, intrând permanent in fel si fel de lupte, ca in final sa se blocheze totul? Un răspuns care nu necesită cercetare științifică pentru a o fundamenta ar fi ca nu suntem (in) Germania. Cred ca suntem prea ușor influențabili, prea emoționali, prea latini.

Cel mai probabil nu vom reuși prea curând să ajungem la o maturitate politică favorabilă acestei țari, atât in ceea ce-i privește pe politicieni cât și pe votanți.

Cel puțin pentru acest context politic, dar si pentru cel economic și social in care politicul ne împinge, campania pe care am inițiat-o la sfârșitul anului trecut trebuie sa continue, astfel încât „Consumă local, asigură local” este indemnul meu pentru tine. Consumă local sprijinând in acest fel economia locală si asigură local o comunitate puternica, sănătoasă, prin implicare!

Ciprian FARAON, mba

info@infobiz.eu

SibiuNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@sibiunews.net.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: