«Cocoșii de munte» și… play-urile rășinărene

images_foto_042019_cococsii

Clubul GreenIMPACT „Cocoșul de munte”, de la Școala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu”, din Rășinari, s-a alăturat, prin copiii înscriși la maraton, dar și prin numeroși voluntari care vor ajuta la buna desfășurare a evenimentului, inițiativei celor de la Tură în natură- Maratonul „Urme pe play”.

 

Scopul acestui maraton este acela de a promova un stil de viață sănătos, prin mișcare, ecoturismul, dar și peisajele de basm din jurul Comunei Rășinari. Aici, participanții se vor bucura de un colț de natură încremenită în timp, ca într-un muzeu viu dintr-un alt tărâm”. Concursul de alergare montană va avea loc sâmbătă, 13 aprilie 2019, la Rășinari.

Totul gândit și făcut CA LA CARTE: Pentru ca experiența alergătorilor să fie una pe deplin reușită și pentru ca aceștia să se poată bucura de acest colț de rai, membrii Clubui GreenIMPACT „Cocoşul de munte”, împreună cu voluntarii de la Urme pe play, au participat la două acțiuni de ecologizare (30 martie şi 6 aprilie 2019) pe Valea Râului Caselor din Rășinari şi zona Fântânele, parte a traseului concursului de alergare. Acestora li s-au alăturat mai multe cadre didactice din cadrul Școlii Barcianu (prof. Daniela Ţichindelean, prof. Aniţa Grozav şi prof. Flavius Iacob), dorind să determine cât mai mulți tineri să se implice în activităși de voluntariat, ecologie și ecoturism.

Trebuie să recunoaștem că peisajul ne încântă de fiecare dată și tocmai pentru că iubim aceste locuri, suntem și puțin dezamăgiți sa vedem că oamenii nu respectă natura, nu se gândesc la cât de nocive sunt deșeurile pentru planeta noastră. 
Sperăm să dăm un exemplu pozitiv, sa ii facem pe turiști, dar și pe localnici, să conștientizeze importanța respectării mediului înconjurător! Copiii sunt viitorul nostru, prin ei și cu ei, lumea evoluează, mediul înconjurător este protejat și farmecul locurilor dragi nu se pierde în timp…Se apropie „Urme pe play”, iar noi am bătătorit cărările maratoniștilor și am strâns saci întregi de gunoaie „uitate” de oameni pe marginea drumului, pe albia râului Caselor, pe dealuri. Ne dorim să păstrăm acest loc magic așa cum l-a creat mama natură, curat și plin de energie pozitivă! 
Pe 13 aprilie ne vom mândri cu frumusețile din jurul Rășinariului deoarece atunci se va desfășura Maratonul „Urme pe play”. Clubul și școala noastră vor fi reprezentați de numeroși copii care vor alerga, dar și de voluntari, pe întreg parcursul evenimentului. 
Vă așteptăm la Rășinari!, au declarat, entuziaști, Ileana Carmen Dămean și Alexandra Bega, cei doi lideri ai clubului din Rășinari.

Simplu și frumos. Inițiativă, spirit civic, conștiinciozitate și respect pentru plaiul minunat ce ține în leagănul său Rășinarii și, de altfel, întreaga zonă.

Cu toții merită FELICITĂRI!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: