Conferinţă Emas la Muzeul Naţional Brukenthal. Restauratorii vor discuta și despre reducerea poluării în muzee.

 

Joi 30 iunie 2016 la ora 12 la Muzeul National Brukenthal, în curtea a doua se va desfăşura conferinţa Emas unde se va prezenta proiectul Tichia Verde care s-a incheiat oficial la 31.05.2016.

Proiectul a avut  o durată de trei ani finanțat de Fundația Germană de Mediu (DBU), Ministerul Mediului și al Schimbărilor Climatice și inițiat de Parohia Evanghelică Sibiu. 

Partenerii de proiect: Muzeul Național Brukenthal, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, Parohia Evanghelică Sibiu

Obiectivele asumate: implementarea sistemului de management de mediu ṣi audit conform EMAS și comunicarea de mediu prin intermediul artei.

Activităţile proiectului au fost:

– expoziţii cu tematică de mediu cu scop de conştientizare a publicului referitor la nevoia de protecţie a naturii pentru generaţiile viitoare

– workshopuri interne pentru angajaţi pentru a implementa un sistem de management de mediu axat pe reducerea consumului de resurse şi al poluării şi atitudine pro-activă în protejarea mediului

  • workshop internaţional cu participare gratuită a restauratorilor şi conservatorilor din România despre reducerea poluării în muzee.

Palatul Brukenthal şi clădirea agenţiei de mediu au obţinut certifiate energetice.

Așa cum susțin reprezentanții Muzeului Național Brukenthal, s-a efectuat un studiu chimic de către institutul ICIA (Institutul de Cercetări pentru Instrumentaţie Analitică din Cluj) privind substanţele dăunătoare folosite în muzeul Brukenthal şi Muzeul de Ştiinţe Naturale pentru a fi folosit ca bază în demersuri de reducere a poluării în muzee – primul de acest fel obţinut in România.

S-a realizat certificarea sistemului de management de mediu ṣi audit conform EMAS în toate 3 instituţiile participante.

La conferinţă vor participa reprezentanţii DBU dr. Ulrich Witte şi dna Claudia Domel care supraveghează proiectele DBU în Transilvania.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: