COPȘA MICĂ: A fost sfințit vulturul de bronz, simbol al drumului eroilor în eternitate

ZIUA EROILOR – 9 IUNIE 2016, a fost sărbătorită conform tradiției deja împământenită la Copșa Mică, la monumentul din faţa Primăriei, pentru a onora memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate, pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

În prezența autorităților locale: primar, viceprimar, consilieri locali, ai reprezentanților Poliției Naționale, Poliției Locale, SMURD, ai Sfatului Bătrânilor, elevilor și profesorilor din școlile orașului și în fața unui public numeros, s-a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor neamului de către preoții tuturor bisericilor din oraș.

Primarul orașului, domnul Daniel Tudor Mihalache, a adus cuvânt de mulțumire urmașelor veteranilor de război pentru sacrificiul soților lor pe câmpurile de luptă, reafirmând cu tărie respectul pe care trebuie să îl păstrăm acestor eroi.

Solemnitatea prilejuită de Ziua Eroilor, a conținut, de această dată și un moment special, deoarece fost sfințit, cu această ocazie, și vulturul de bronz, lucrare a sculptorului sibian prof. Ioan Cândea, instalat recent în ansamblul Monumentului Eroilor, la 10 ani distanță de la prima completare a monumentului cu un vultur de ghips care s-a deteriorat în timp.

Cinste eroilor neamului. Prețuire eternă!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: