Cum amenajezi un living modern, din care sa nu lipseasca confortul?

Atmosphere-Residence 28+Decorer 71+Kafferoma 73

Living-ul sau camera de zi, asa cum probabil ii spunem cei mai multi dintre noi este una dintre cele mai “pretentioase” incaperi atunci cand vorbim despre amenajare, pentru ca aceasta este mult mai mult decat un spatiu in care petrecem cea mai mare parte din timpul unei zile.

Dat fiind faptul ca in prezent avem posibilitati aproape nelimitate prin care putem amenaja un living, nu este de mirare ca atunci cand suntem pusi in situatia de a face alegeri propriu-zise in acest sens, ne vedem pusi in fata unui real paradox. Un living modern este un spatiu care emana caldura si este mai presus de orice un loc primitor.

In amenajarea camerei de zi, indiferent de stilul ales, este recomandat sa se tina cu strictete cont de cateva aspecte importante, ce au legatura cu dimensiunile spatiului, piesele de mobilier, cromatica, dar si cu decoratiunile. Despre toate aceste lucruri, vom discuta mai pe indelete in cele ce urmeaza. Iata asadar cum sa amenajezi un living modern, din care sa nu lipseasca confortul, indiferent ca este vorba despre cele din interiorul unor apartamente sau al unor case.

Tine cont de spatiul disponibil

O greseala foarte frecvent intalnita este cea in care se opteaza pentru piese de mobiliere masive, intr-un linving mai putin spatios. Acest lucru da impresia unei incaperi dezordonate si in care totul este inghesuit, astfel ca factorul confort va lipsi cu desavarsire. Living-urile cu un spatiu generos iti permit sa alegi piese de mobilier mari si pe care sa le amplasezi in diferite moduri, insa din pacate acest lucru nu se aplica si in cazul unor camere de zi mici. Astfel, inainte de a alege piesele de mobilier sau decoratiunile pentru aceasta incapere, asigura-te ca iei toate masuratorile necesare inainte de a trece la acest pas.

Modernul inseamna simplitate

Una dintre caracteristicile de baza ale stilului de amenajare modern este simplitatea. Pentru ca efectul sa fie unul cu adevarat spectaculos, aceasta caracteristica ar trebui sa se regaseasca in absolut toate aspectele ce tin de aceasta incapere. Liniile simple, design-ul lipsit de complexitate, culorile monocrome, dar si o buna iluminare a acestui spatiu sunt toate lucruri ce alcatuiesc un living modern.

Nu neglija potentialul decoratiunilor de interior

De foarte multe ori avem tendinta de a neglija decoratiunile din teama ca vom incarca incaperea inutil. In realitate insa, chiar si clasicele ceasuri decorative pot da un aer modern unei incaperi precum living-ul. In fond, decoratiunile sunt acele elemente definitorii ale unui astfel de spatiu, pentru ca ele pot transforma cu usurinta o incapere anosta, intr-una mult mai primitoare.

Cromatica cat mai simpla

Living-ul este incaperea in care petreci cea mai mare parte din timpul unei zile, dar si locul in care iti gasesti cu usurinta relaxarea in compania unei cesti generoase de cafea boabe premium sau a unei carti de care nu te mai poti dezlipi. In aceste conditii, cromatica incaperii devine un aspect mai mult decar relevant pentru confort. Stilul modern inseamna culori cat mai simple, fara combinatii obositoare sau chiar neinspirate care pot strica cu usurinta atmosfera incaperii.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: