De ce fierbe copilul in mamaliga?

O intrebare sau un spectacol?!? Aflati raspunsul vineri seara, numai daca veniti la Teatrul Gong!

Aglaja, fetiţa din spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă” este un copil cu o imaginaţie foarte bogată care o ajută să disimuleze realitatea dură pe care o trăieşte. Pornit de la romanul cu acelaşi titlu al scriitoarei Aglajei Veterany, spectacolul triplează personajul pentru a-i putea reda multiplele sale faţete. În timp ce mânuiesc marionete şi măşti, actriţele manipulează, de fapt, visele şi fricile unei fetiţe cu o viaţă tristă, dar care găseşte resurse să se bucure.

Aglaja călătoreşte tot timpul. Mai întâi, fuge dintr-o ţară condusă de un dictator. Apoi fuge de problemele din familia ei. Mai târziu, va fugi de propriile ei frici. Familia ei nu este una obişnuită. Părinţii sunt artişti de circ, iar mama îşi riscă viaţa în fiecare seară în arenă. Acesta este începutul fricii care nu o va mai părăsi niciodată. Aglaja este un copil în căutarea unei identităţi fără frică.

Spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă” regizat de artista franceză Ombline de Benque nu este recomandat celor cu vârsta sub 15 ani.

 

REGIA: Ombline de Benque;

SCENOGRAFIA: Ombline de Benque, Aurelia Călinescu, Nicolas Smidt, Chloéfériaud (păpuşi);

ILUSTRAŢIE MUZICALĂ: Hélène Samzun;

DISTRIBUŢIA: Gabriela Mitrea, Barbara Crişan; Leo-Nora Băcanu;

Spectacolul este programat pentru vineri, 27 martie, ora 20.00.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: