DECOR DE OPERETĂ VESELĂ pe… Strada Manejului

images_foto_102018_Petre-BM

Sibiu, strada Manejului cu decor de operetă veselă. Așa a scris pe rețea de socializare persoana care a postat această fotografie. Și… are dreptate. Zidul cel NOU arată impecabil, ca un decor de spectacol!

Nu trebuie să fii istoric sau arheolog să îți dai seama că această lucrare RESTAURARE (probabil asta s-ar dori a fi!) nu mai are NIMIC comun cu istoria. A dispărut patina secolelor, MĂRTURIA istrcă în sine. Vorbind poetic, zidul asta NOU pare… gol de conținut. Pare că pune hotar definitiv între ISTORIE, prezent și viitor. PĂCAT. Parcă știam că în România, dar și în lume sunt destui specialiști care fac din restaurare o adevărată artă, se pricep și ar fi putut fi consultați în cauza de față, ca să nu avem acum de a face cu ceva care mai degrabă arată a… KITSCH!!! Păcat, MARE PĂCAT!

Sibiul este apreciat, mai presus de orice, prin felul în care, până azi, și-a păstrat și respectat ISTORIA și moștenirea culturală. Acum, felul în care, iată, se acceptă lucrul așa, doar de dragul să iasă ceva, numai să iasă, parcă dând înadins o palmă amintirilor din secolele de demult, va dăuna mult…

*Reamintim, recent am aborda acest subiect, în nota comunicatului transmis de Direcția de Cultură (https://www.sibiunews.net/articole/9-actualitate/20035-zid-istoric-in-pericol-ce-se-intampla-pe-strada-manejului.html) . Din păcate, de la Primăria Sibiu NU AM PRIMIT până acum un răspuns la solicitarea de a răspunde cum tratrează această chestune și mai ales acuzațiile aduse de cei de la Cultură.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: