Digi24 aduce în casele românilor spiritul sărbătorilor pascale prin ediții şi producţii speciale

Digi24 a pregătit pentru telespectatorii săi cu ocazia sărbătorilor de Paşti, ediţii speciale ale emisiunii „Digipedia”, un concert extraordinar susținut de Andre Rieu şi orchestra Johann Strauss, transmisiuni în direct de la slujba de Înviere, reportaje inedite şi spectaculoase prezentate în emisiunile „Digicult”, „Ediţie specială”, „Bonton” şi „Sănătatea în bucate”.

Sâmbătă, duminică şi luni, Digi24 prezintă 3 ediţii speciale ale emisiunii Digipedia. Astfel, de la ora 21:00, va fi difuzată seria „Fiicele bogate ale Americii”, un documentar despre secretul vinovat al aristocraţiei britanice.

În prima şi a doua zi de Paşti, exclusiv la Digi24, telespectatorii vor putea urmări de la ora 22:00, concertul susţinut la Palatul Schonbrunn de către Andre Rieu şi orchestra Johann Strauss.

Importanţa aducerii luminii sfinte de la Ierusalim, semnificaţia morţii şi învierii lui Hristos pentru ortodocsi, semnificaţia celei mai importante sărbători a creştinătăţii sunt câteva dintre subiectele pe care Adriana Nedelea le va aborda cu invitaţii săi speciali Dan Ceachir şi Ciprian Olinici, în direct de la ora 23:00, de la Mânăstirea Radu Vodă. Vor fi transmite cele mai importante momente ale slujbei de Înviere, iar reporterii Digi24 vor intra în direct de la Suceviţa, Mânăstirea Radu Vodă, Nicula, Hodoş-Bodrog şi Patriarhia Română.

În direct de la Mamaia, Yvette Mârza descoperă destinaţii de vacanţă de pe litoral, de la munte, din Bucovina sau Banat, pe care le prezintă duminică, 1 mai, şi luni, 2 mai, în jurnalele orelor 10:00, 14:00 şi 17:00.

Duminică, 1 mai, de la 17:30, Dana Gonţ îl va aduce în faţa telespectatorilor pe Părintele Mihail Milea care predică binele, dar îl pune şi în practică.

Digicult” prezintă în prima zi de Paşti, de la ora 14:30, un reportaj inedit despre biserica din Siliştea Gumeşti care a devenit biserică din cazarmă şi orfelinat. Interviul cu Dan C. Mihăilescu despre pelerinajul său la muntele Athos şi cartea pe care a scris-o după întoarcerea sa, dar şi reportajul despre picturile cu subiect religios restaurate la Muzeul Naţional de Artă al României se numără printre subiectele emisiunii.

Luni, 2 mai, de la 14:30, în ediţia specială a emisiunii „Digicult”, telespectatorii pot urmări un material impresionant despre profesorul, traducătorul, eruditul Petru Creţia personalitate care a definit literatura și cultura română – și cele cincicărți ale Bibliei pe care le-a tradus în mod remarcabil. Emisiunea continuă cu un reportaj emoţionant despre Sfântul Elefterie vechi, unica biserică din București în care slujbele sunt interpretate și în limbaj mimico-gestual.

Marius Tudosiei vorbeşte la „Sănătatea în bucate” despre mâncărurile din copilărie, despre zbârciogi cu smântână, despre mâncăruri potrivite perioadei de Paşte când se consumă multă carne. Marius Tudosiei îi învaţă pe telespectatori cum să valorifice mâncarea rămasă de la masa de Paşte. Emisiunea este difuzată sâmbătă, duminică şi luni, începând cu ora 12:30.

2.0 Gadget” aduce în prima zi de Paşte, de la 11:30, noutăţi despre 7 gadget-uri „must have”, 5 jocuri de mobil care celebrează înfilorirea naturii şi un dicţionar de termeni tech. A doua zi de Paşte vine cu o ediţie specială despre religie şi tehnologie: mijloacele prin care instituţiile religioase comunică cu generaţia “online”, lăcaşurile spirituale cu prezenţă activă pe site-urile de socializare, aplicaţiii religioase, sfaturi de la specialişti despre cum se fac pozele la masa de Paşte.

Programul integral poate fi consultat aici.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: