Disponibilizari la Hidroelectrica dupa Paste. Vezi cati oameni vor pleca din nou!

Disponibilizarile la Hidroelectriva vor continua. Un nou val de concedieri este asteptat dupa Paste, astefl incat soccietatea sa poata iesi din insolventa.

Concedierile in randul angajatilor Hidroelectrica vor continua anul acesta. Cel de-al doilea val va fi la inceputul lunii mai iar cei vizati sunt de la sectoarele resurse umane, contabilitate si IT.

"Va urma un val dupa Pasti in care administratorul judiciar va incerca sa corecteze acele erori ale directorilor din primul val, pentru ca, in continuare, pe primul palier si, in special, in zona TESA sunt servicii supradimensionate. Si ma refer aici la resurse umane, financiar-contabilitate sau IT. In continuare, ponderea TESA in numarul de salariati este in jur de 33 la suta, ceea ce din punctul meu de vedere este inadmisibil", a declarat administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

In sucursalele de la Sibiu si Sebes se asteapta ca aproximativ 15 oameni sa fie concediati dupa sarbatorile pascale.

"In ianuarie, de la Sebea a plecat un singur om si de la Sibiu, sase oameni. Si Sibiul, si Sebeşul depasesc acea pondere a personalului TESA impusa de administratorul judiciar raportata la total personal. Vorbim de 33,4 la suta la Sibiu si de 31,7 la Sebes. Deci vor mai pleca si de la Sebea si de la Sibiu, de pe ambele sucursale, n jur de 15 oameni, exclusiv de la TESA", a anuntat Remus Borza intr-o conferinat de presa sustinuta la Sibiu. Cei care vor pleca vor primi intre 5 si 12 salarii compensatorii, criteriile de disponibilizare fiind "ultimul venit- primul plecat" sau gradul de salarizare.

La nivel national, cel de-al doilea val de disponibilizari la Hidroelectrica va lasa intre 100 si 150 de oameni fara job.

sursa foto: cotidianul.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: