Două intersecții reconfigurate: sensuri giratorii noi! Vezi unde!

Primăria Sibiu a emis luni, 4 mai, ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a sensului giratoriu de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare – Negoi și a celor pentru amenajarea definitivă a sensului giratoriu de la intersecția Drumul Ocnei – Calea Șurii Mari.

“Sensurile giratorii sistematizează foarte bine circulația în zone aglomerate și dificile din punct de vedere al vizibilității și geometriei. În punctul de pe strada Ștefan cel Mare în care se va amenaja noul sens giratoriu se întâlnesc patru străzi ceea ce creează dificultăți pentru șoferi. În zona Pieței Obor, sensul giratoriu figurat provizoriu și-a dovedit eficiența și îl vom amenaja definitiv” , a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Demn de stiut, ambele contracte au fost semnate cu SC DPC SA în luna martie și prevăd proiectarea celor două sensuri giratorii și execuția lucrărilor.

Astfel, potrivit datelor oferite de administratia publica, contractul pentru reconfigurarea intersecției străzii Ștefan cel Mare cu strada Negoi are o valoare de 206.433,08 lei (fără TVA) și presupune amenajarea unui sens giratoriu cu diametru de 12 m. Acesta va fi creat din borduri, în mijlocul girației urmând să fie amplasat și un stâlp de iluminat. Circulația în sensul giratoriu se va desfășura pe o singură bandă lată de 6 metri, fiind amenajată și o bandă de siguranță de 1 metru lățime.

Pe de alta parte, proiectarea și amenajarea sensului giratoriu de la intersecția dintre Drumul Ocnei și Calea Șurii Mari au fost contractate de Primăria Sibiu la un cost total de 155.012,91 lei (fără TVA). Lucrările presupun amenajarea cu borduri a unui sens giratoriu cu un diametru de 8 metri, cu o bandă de girație de 5 metri lățime și o bandă de siguranță de 1 metru lățime. Intersecția va fi iluminată de un stâlp, iar pentru o mai bună vizibilitate sensul giratoriu va fi marcat cu 20 de lămpi cu lumină intermitentă.

Proiectarea este finalizată pentru ambele intersecții. După obținerea autorizației de construcție, vor începe lucrările in teren.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: