Fundatia Comunitară Sibiu (FCS) a organizat evenimentul final al primei editii a Fondului Stiintescu, un program de finantare pentru proiecte educationale care încurajează pasiunea pentru Stiinte si tehnologie a copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani.
Evenimentul a avut loc marti, 27 octombrie, în Aula Avram Iancu din cadrul Facultătii de Litere, între orele 18:00 – 20:00.
Prin implementarea Fondului Stiintescu, Fundatia Comunitară Sibiu si-a dorit să aducă împreună o comunitate de oameni pasionaţi de educaţia STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), oferind finantări initiale în valoare totală de 121.317 de lei, destinati sprijinirii proiectelor educationale pentru următoarele generaţii de inovatori.
În cadrul evenimentului, echipele de organizare a celor 15 proiecte finantate prin intermediul Fondului Stiintescu au avut ocazia să prezinte esenta fiecărui proiect fata locului si prin povestile participantilor din cadrul proiectelor.
Experimente de chimie si fizică, cunoasterea lumii prin lentilele microscopului, robotică si programare cu roboti Sparki, sesiuni de programare pentru elevii de liceu sustinute de tineri internationali, activităţi creative în domeniul tehnologiei informaţiilor şi construcţiilor electronice, sunt doar câteva dintre proiectele care si-au prezentat activitatea pe care au desfăsurat-o începînd cu luna mai.
Ne-am dorit să ne bucurăm împreună de rezultatele obtinute de proiectele desfăsurate alături de partenerii, sustinătorii, echipele de proiect cât si beneficiarii acestei initiative.
Fondul Stiintescu îsi doreste să arate prin initiativele si proiectele finantate că stiintele pot fi interesante si incitante, că reprezintă o lume fascinantă care merită descoperită de tineri, pentru întelegerea unor fenomene simple cu aplicabilitate în viata de zi cu zi, până la deschiderea unui orizont profesional în plină dezvoltare si de viitor.
Cifre cheie: 15 proiecte finantate, 121.317 lei suma totală a fondului, 1889 de beneficiari directi, 6654 ore de volunariat oferite, 81 membri în echipele de proiect;
Fondul Stiintescu implementat în Sibiu de Fundatia Comunitară Sibiu (FCS), alături de Romanian-American Foundation şi partenerii locali ITNT, Visma Software, IQUEST, EBS România, KeepCalling, GITS si Prolanguage si a fost sprijinit de Inspectoratul Scolar al Judetului Sibiu, RoboFun, Universitatea „Lucian Blaga” si librăria Habitus.
Demn de precizat, FCS pune la dispozitia companiilor sibiene care doresc să se implice în comunitate, servicii de consultantă pentru identificarea domeniilor pe care acestea le pot sustine si a mecanismelor prin care pot contribui la dezvoltarea comunitătii.
Romanian-American Foundation îşi propune să sprijine iniţiative ale societăţii civile printr-o abordare specifică sectorului de afaceri, având convingerea că astfel acestea vor dobândi un plus de valoare. Misiunea Romanian-American Foundation este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România.
Detalii suplimentare referitoare la programul „Științescu” sunt disponibile pe site-ul http://sibiu.stiintescu.ro și pe pagina de Facebook