Fă un upgdate departamentului tău de vânzări cu Optimall SFA

Fă un upgdate departamentului tău de vânzări

În anul 2021, automatizarea forței de vânzări ar trebui să fie implementată în orice companie care are un departament de vânzări. Sales Force Automation, sau mai simplu, SFA, este ceea ce organizațiile au nevoie pentru a crește productivitatea agenților de vânzări.

Nu doar afacerile fizice au nevoie de automatizare. Magazinele online trebuie, și ele, să își actualizeze instrumentele pe care le folosesc, astfel încât să poată satisface nevoile cumpărătorilor și să facă față competitorilor. Dacă deja folosești un sistem de gestiune ERP, află că, prin Optimall Connector, poți să-l integrezi cu magazinul tău online. Asta înseamnă că ai sincronizate comenzile, prețurile, stocurile și clienții, în același sistem, pentru ca tu să-ți poti gestiona mai ușor afacerea.

Conform studiilor, agenții de vânzări își petrec doar 34% din timpul lor pentru vânzarea efectivă. Ce fac între timp? Petrec prea mult timp executând task-uri care nu au legătură cu vânzarea, spre exemplu, gestionarea e-mailurilor, înregistrarea activităților, introducerea de date, găsirea persoanei potrivite pentru a o contacta și acțiuni de follow-up – activități care ar putea și ar trebui să fie automatizate.

De ce să folosești SFA?

Automatizarea crește avantajul competitiv. Folosirea unor instrumente de automatizare pot să crească vânzările cu până la 29% și productivitatea cu până la 34%. SFA îți va da avantajul competitiv de care are nevoie departamentul tău de vânzări, le va acorda timp să se concentreze pe vânzare și nu pe activități administrative.

Automatizarea proceselor nu numai că ajută la rezolvarea mai rapidă a activităților, dar garantează și informații mai fiabile. Folosind SFA elimini introducerea manuală a datelor, economisești timp și elimini erorile umane, asigurând în acest fel informații mai exacte, consecvente și complete în baza de date.

Automatizarea asigură fluxul de lead-uri între departamentul de marketing și cel de vânzări, direcționându-l automat, atunci când e nevoie, pe baza unui set de criterii prestabilite, evitându-se pierderea acestuia.

Automatizarea simplifică activitățile în întreaga echipă de vânzări. Dacă toată lumea efectuează aceleași procese, în același mod, poți compara mai bine performanțele individuale în cadrul echipei de vânzări și ajuta acei angajați care au nevoie de atenție suplimentară.

Automatizarea stabilește acțiuni pas cu pas, astfel încât nicio parte a unui proces nu este omisă accidental (sau intenționat). De exemplu, noii agenți de vânzări care nu sunt familiarizați cu o anumită parte a procesului de vânzare, pot fi tentați să omită pașii pe care consideră că nu ar trebui să-i facă. Automatizarea adaugă structură și responsabilitate echipei de vânzări, determinând o rată de câștig mai mare și un ciclu de vânzări mai scurt.

Automatizarea oferă vizibilitate managerilor de vânzări asupra fluxurilor de lucru și a activităților, astfel încât aceștia să știe unde se situează potențialul client în pâlnia de vânzare. Dacă un potențial client rămâne neatribuit unui agent sau nu este contactat, managerul poate face ajustări procesului de vânzare sau fluxului de lucru.

Automatizarea facilitează implementarea celor mai bune practici. Managerii de vânzări pot testa și compara rezultatele din diferite procese pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru echipa lor în orice moment și apoi automatiza procesul/procesele necesare.

Cele de mai sus sunt doar câteva dintre nenumăratele avantaje pe care le are folosirea unei soluții SFA.

Optimall SFA este aplicația destinată forței de vânzări care automatizează vânzarea în regin de pre-sales și van-sales. Se adresează atât companiilor producătoare, cât și companiilor de distribuție și este ideală pentru companiile mici, medii, mari sau foarte mari.

Află mai multe despre Oprimall SFA aici.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: