COD ROȘU! SE ÎNTOARCE în România… FEBRA TIFOIDĂ??? O femeie, supectă cu acest diagnostic, internată într-un spital din Cluj

ALERTĂ ÎN SPITALELE ROMÂNEȘTI! FEBRA TIFOIDĂ, o boală din vremui trecute pare că dă târcoale României. Medicii au instituit măsuri urgente, iar pacienta a fost izolată urgent. Potrivit rtv.net, femeia s-a întors recent din Thailanda, acolo unde a fost cu mai mulţi colegi într-o vacanţă pe care a primit-o cadou de la serviciu. Medicii din Cluj au trimis deja toate analizele la Institutul Cantacuzino din Capitală, și așteaptă rezultatele.

*Febra tifoidă este o boală infecțioasă specifică omului. Agentul etiologic este bacteriaSalmonella typhi (sau Salmonella enterica) (dingrupul D). Clasificare după ICD-10 (versiunea WHO2006): A01.0 Typhs abdominalis.

Febra tifoidă nu trebuie confundată cu tifosul exantematic, care este o boală diferită.

Evoluția bolii este caracterizată prin creșterea treptată a febrei, dureri abdominaleconstipație și bradicardie relativă (scăderea rateipulsului); urmează stare tifică (vide infra). Potrivit specialiștilor, boala, netratată, poate fi mortală. În multe țări, anunțarea îmbolnăvirilor de febră tifoidă la autoritățile sanitare abilitate este obligatorie.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: