GEST IMPRESIONANT AL PRINȚULUI CHARLES! Alteța Sa Regală a participat la o slujbă religioasă pentru românii din Regat

images_foto_022019_charles

 

ASR Prințul de Wales a participat joi, 14 februarie, la o slujbă religioasă la Londra! Un eveniment ipresionant organizat de și pentru câteva sute de români care trăiesc și muncesc în Marea Britanie. Printre ei s-au aflat medici, profesori, muncitori în construcții, artiști ți reprezentanți ai societății civile.

 

Dupa finalizarea slujbei, Alteța Sa Regală, Prințul de Wales a aprins o lumânare și apoi s-a dus în mijlocul enoriașilor întrebându-i de cât timp locuiesc în Marea Britanie, unde lucrează, cum le e traiul în Regat, dar și ce relație au păstrat cu România.

Slujba a fost oficiată de mai mulți preoți ortodocși, în prezența Părintelui Mitrolopit Iosif și a mai multor clerici din partea Bisericii Anglicane. Corul Asociației Prietenii Muntelui Athos, al cărei Patron este Alteța Sa Regală, a cântat muzică bizantină pe durata serviciului religios.

Evenimentul a fost organizat de Parohia Ortodoxă din Marea Britanie, Trustul Bisericii Ortodoxe Române din Regatul Unit și susținut de Fundația Printul de Wales.

Potrivit reprezentanților Fundatiei Printul de Wales Romania, cea mai mare parohie orthodoxă de la Londra este găzduită de biserica anglicană St-Dustan-in-the-West încă din 1964, chiar în centrul capitalei britanice.

Demn de știut, pe lângă rolul de lăcaș de cult, această biserică s-a consacrat drept un centru pentru comunitate cu programe pentru copii și pentru adulți.

Potrivit statisticilor oficiale, peste 410,000 de cetățeni români trăiesc în Marea Britanie.

După cum s eștie deja, Prințul Charleseste de-a dreptul îndrăgostit sincer de România și iubește și respectă tezauru nostru cultural.

Foto: Andrei Lupu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: