IMPORTANT! Puteti face teste gratuite pentru Hepatita B si C si pentru HIV!

 

Este o certitudine! Românii vor putea face gratuit, în perioada octombrie 2015- aprilie 2016, teste pentru depistarea virusurilor HIV şi hepatice de tip B şi C.

Campania naţională de testare, comunicare informare și educare, denumită “H-Alert” are ca scop mobilizarea tinerilor și grupurilor sociale vulnerabile – persoane de etnie romă, utilizatori de droguri injectabile- pentru a se testa şi informa cu privire la prevenirea acestor infecţii.

Potrivit libertatea.ro, testarea gratuită poate fi efectuată în unul dintre cele nouă centre din București și din țară, dar și în laboratoarele partenere. “Este foarte important ca oamenii să știe că testarea poate face uneori diferența dintre viață și moarte. Infecția cu HIV sau cu virusurile hepatice B și C evoluează de multe ori fără simptome și poate fi confundată uneori cu alte infecții. Singura modalitate de a afla este testarea”, a declarat managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof.Dr. Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, cu prilejul lansării acestei campanii cu un rol major pentru sanatatea romanilor.

Din nefericire, aceste virusuri rămân în continuare in actualitate in Romania si reprezinta, in mod cert, o problemă urgentă și reală. Potrivit prof. dr. Streinu- Cercel, există în continuare câteva probleme majore: lipsa testării pentru aceste infecții, lipsa de încredere în vaccinuri, dar și existența unor mituri cu privire la infectarea cu aceste virusuri. Aceste motive pun serioase piedici in ceea ce priveste prevenirea, diagnosticarea și tratamentul corect al infecțiilor. În plus, s-a constatat ca majoritatea românilor încă nu s-au testat pentru hepatită B și C, ceea ce reprezintă un impediment puternic în gestionarea acestor infecții la nivel national.

 

 

Sursa foto: blog.lass.org.uk

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: