LAUDATIO: Primarul din SADU, un mărginean sadea, cu inima învălită-n țară și neam

images_foto_072017_VIVAN

Domnul Valentin Ivan este primarul comunei SADU (județul Sibiu). Nu doar cu funcția, cu… pixul și din biroul de primar. E sădean și… PRIMAR cu… INIMA. Cu inima învălită în… strai românesc. Ca un stindard al celor ce și azi, acolo, în satul dintre munți, mai nasc frumosul straielor așa cum au moștenit din neam în neam.

 

Mai mereu, la sărbători, la momentele ce țin vie veșnicia satului (atestat documentar la 1383, ).

Îl vezi i simți că E ROMÂN. MĂRGINEAN din cei ce parcă-și pun sufletul pe zidul satului, și bătăile inimii în cusăturile acelea cu sârg, cu lumină, cu sânge și trudă care țin viu Templul nostru la purtător, COSTUMUL POPULAR.

Da: e primar, e…de meserie, are și Master în domeniul Administrației Publice Europene, da-i fain gospodar și… păstrător cum se cade al tradițiilor de pe pământul ăsta binecuvântat. Și când l-ai vedea așa, nu la cravată, cu costum la 7 ace și cu servietă, ci cu cămeșă, pieptar și clop, parcă ți s-a pune ceva așa, la tâmpla gândului…

„Îmi place să cred ca sunt un om între oameni cu frica de Dumnezeu și cel care crede ca satul românesc cu straiele și legendele lui sunt viața reală a poporului român”, mărturisește dl Ivan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: