Legislația de mediu dă bătăi de cap companiei tale? Apelează la ajutorul unei echipe de experți de mediu!

Legislația de mediu dă bătăi de cap companiei tale. Apelează la ajutorul unei echipe de experți de mediu!

Dacă și tu te-ai lovit de aspectele care țin de legislația de mediu, atunci îți dai seama că ai de-a face cu un proces complex, care presupune nu numai gestionarea corectă a deșeurilor și obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare, ci și realizarea unor studii de mediu care trasează regulile și obiectivele companiei.

Astfel, din articolul următor vei descoperi modul în care o echipă formată din experți de mediu te poate ajuta să respecți legislația în vigoare și să trasezi un viitor sustenabil pentru compania ta!

TOP 3 moduri prin care echipa de experți ajută compania:

  • Ajutor privind gestionarea corectă a deșeurilor

Dacă și compania ta generează deșeuri prin activitatea sa, atunci aceasta e responsabilă de toate etapele ulterioare, de la raportarea și colectarea deșeurilor, până la valorificarea lor. Deșeurile din plastic, hârtie, metal, sticlă trebuie să fie colectate separat și apoi supuse operațiunilor necesare de tratare. Aceste operațiuni necesită nu numai timp, dar și personal autorizat, așadar poate fi dificil și costisitor să te concentrezi pe activitățile principale ale companiei, atunci când trebuie să distribui efortul și către activitatea de reciclare a deșeurilor.

Din fericire, o echipă specializată te îndrumă atât în privința documentației, cât și în privința infrastructurii tehnice și operaționale. În plus, prin monitorizarea atentă a activității interne, vei fi mai relaxat, căci ai certitudinea că și compania ta respectă toate normele prevăzute de lege. În felul acesta, ai mai mult timp la dispoziție pentru a-ți dezvolta afacerea!

  • Ajutor privind elaborarea studiilor de mediu

În cazul în care compania ta poate avea un impact major asupra mediului înconjurător din cauza operațiunilor desfășurate, atunci vei fi nevoit să elaborezi anumite studii de mediu, în special dacă vrei să obții autorizații, acorduri ori avize de mediu. De asemenea, în funcție de etapa prin care trece compania, vei fi obligat să realizezi studii de mediu privind impactul asupra mediului.

De exemplu, în situația în care urmează schimbarea titularilor sau compania își încetează activitatea, atunci poți opta pentru elaborarea unui bilanț de mediu cu Stratos. Prin acest studiu se urmărește realizarea unei investigații și documentări pentru a cuantifica nivelul de poluare și impactul companiei asupra mediului. Echipa de experți îți oferă consultanță și preia toate responsabilitățile privind realizarea bilanțului de mediu. Astfel, îți oferă ajutor prețios atât în stadiul de documentare, cât și în stadiul de susținere tehnică la solicitarea autorităților de mediu. Având experiență în domeniu, știi că te poți baza pe ajutorul echipei de specialiști pentru a realiza un studiu corect în conformitate cu standardele necesare!

  • Ajutor privind gestionarea relației cu autoritățile competente

Pentru a fi sigur că respecți toate normele prevăzute de legislație, ai nevoie de o comunicare eficientă cu autoritățile de mediu, pentru a obține informațiile necesare. Însă, dacă nu ai experiență privind detaliile impuse de legislația de mediu, atunci este posibil să nu înțelegi informațiile transmise și nici să nu știi care sunt întrebările cele mai pertinente pe care trebuie să le adresezi pentru a lămuri o situație. O asemenea încurcătură poate da peste cap operațiunile de zi cu zi ale companiei tale!

Din fericire, echipa de experți de mediu îți sare în ajutor: preia atât gestionarea relației cu autoritățile competente, cât și grija privind obținerea autorizațiilor de care ai nevoie. În acest fel, întregul proces se derulează eficient, prevenind problemele care ar fi apărut în urma comunicării eronate.

În concluzie, echipa de experți de mediu te va îndruma pe calea cea bună pentru a respecta legislația și pentru a efectua toate procedurile în vederea  elaborării documentelor necesare. Beneficiezi de ajutor specializat pe segmentul legat de gestionarea impactului asupra mediului și a documentației aferente, timp în care te poți preocupa de alte aspecte privind compania ta!

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: