Luceafărul lui de Bac… că azi e scrisu…!

Chiar în aceste momente începe Bacu. Da, chestia aia inventata de profi să zgândăre mintea tinerilor, așa ca să îi vadă: buni îs ori ba să dea piept cu viața, cu o meserie, colea, cu alte studii, sau nu știu să zică o boabă de la ei…

După ce s-au pregatit care cum a crezut că-i ajuta Domnul sau copiuțele (după toate tehnicile, dacă buzunarul părintilor i-a permis), o bătut și ceasul scrisului. La română. O da, ori nu o da Eminescu, o da ori nu o da Ultima noapte, Jderii sau Morometii??? Cum  le-o fi norocul și sorocul. Dar dupa cum aud că au ajuns de și-or dat în carți și-n zaț de cafea sau cutii de nergizante, doar  s-o potrivi să ghicească ce o pica, mai aș  crede că, din păcate puțini sunt cei care chiar au pus burta și fruntea pe carte, conștienți nu neapărat de consecințele prinsului la copiat cât de importanța reală a notei, dar mai ales a științei de carte netrucate. Chiar și aici, într-o țară în care tot mai mulți își joacă norocul pe bani cu multe zerouri, mai multe chiar decât le bântuie prin mintea cea desfunzită.

Bac-ul e bac. Adică BACALAUREAT (cuvânt care contine în sinteza lui, noțiunea LAUREAT, ceea ce înseamnă demn de a obține lauri, premiant, care are merite, virtuți). Așa că… ar fi bine să-l luăm cu toții în serios, măcar în ceasul al XII-lea. și nu doar de dragul unui amărât de 5 sau 6, așa de trecere…

În această dimineață,  144.000 de candidaţi ( cel puțin teoretic!) din toată țara vor susţine examenul scris la limba și literatura română. Subiectele primite vor fi, de această dată, în funcție de profilul la care au studiat elevii, uman sau real.

Prima probă la Bacalaureat va începe la ora 09:00, durează trei ore, iar elevii vor supravegheaţi atât de profesori, cât şi de camerele de supraveghere.

SUCCES CANDIDAȚILOR!

 

Sursa foto: www.aradon.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: