Medias, capitala Dăcioarelor 1100

Mediaș devine anul acesta capitala… Dăcioarelor 1100! Evenimentul este programat, conform  4tuning.ro , in perioada 15-17 august, in carul Intalnirii Nationale 1100club.ro. până la acest moment, au confirmat prezenta la eveniment 18 membri ai clubului, împreună cu micuțele lor bunici pe patru roți .

Chiar daca sansele sa detii un astfel de model in stare buna, functional, sunt minime, se pare ca numarul entuziastilor iubitori ai acestui model sunt destui. Destui incat sa se organizeze un eveniment national dedicat acestei masini.

Potrivit sursei citate, programul cuprinde o vizita la Muzeul Automobilului Romanesc din Campulung, in colectia carora se regasesc si doua automobile Dacia 1100, apoi soferii vor continua traseul catre Medias, via Brasov.

Sambata, 16 august, vor participa la expozitia organizata in Piata Regele Ferdinand I din Medias, eveniment urmat de discutiile intr-o atmosfera de zile mari, în campingul Doua Lumi.

“Ne vom intoarce la garaje pe Transfagarasan pentru a da ocazia batranelor doamne sa demonstreze inca o data agilitatea si rezistenta cu care au fost proiectate“, spun reprezentantii 1100club.ro intr-un comunicat remis presei.

Clubul 1100 a inceput sa prinda contur in ianuarie 2004, iar actul sau de nastere a intrat in vigoare pe 16 octombrie 2005, cu ocazia primei intalniri de la SIAB, organizata de Retromobil Club Romania.

Pe masura ce timpul a trecut, s-au alaturat tot mai multi posesori de Dacia 1100, dar si persoane care detineau automobile inrudite, precum Renault 10 si Renault Dauphine.

Scopul acestor intalniri, dar si al forumului, este de a-i molipsi si pe altii cu “microbul” Dacia 1100, “o masina care inca n-a disparut si face in continuare furori pe sosele“.

Demn de precizat, întâlnirile Nationale Dacia 1100 au mai avut loc până acum în Pitești, Păltiniș, Cheia, Reci (Covasna), Tușnad, Sighișoara și Lepșa (Vrancea).

Dacia 1100 a fost primul model de autoturism produs de producătorul român de automobile Dacia S.A.. Modelul a fost comercializat între anii 1968 și 1971 și a fost un model intermediar până la intrarea în producție a modelului 1300.

În realitate, Dacia 1100 era un Renault 8. Acesta era o berlină cu tracțiune și motor pe spate. Primul automobil ieșit pe poarta fabricii a fost făcut cadou Președintelui Republicii Socialiste România de atunci Nicolae Ceaușescu. Conform contractului, Renault furniza toate părțile componente ale modelului, urmând ca cei de la Dacia să le asambleze.Viteză Maximă: 138 km/h Motor de 46 cp.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: