Situaţia copiilor din centrele de plasament sibiene se va îmbunătăţi, după ce 2 centre îşi vor închide porţile în cel mult trei ani. Anunțul a fost făcut de cnducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.
În această perspcetivă, CPCD Prichindelul va fi desființat, iar copiii găzduiți aici vor fi mutați în 2 casuțe de tip familial. Prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană, în locul centrului vor fi înființate structuri noi, coordonate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
În acest context, al unor schimbări… firești și necesare, directorul general al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan, a făcut o vizită la CPCD Prichindelul pentru a prezenta angajaților planul de închidere a Centrului și a demersurile efectuate de către DGASPC pentru accesarea finanțării din fonduri europene necesare înființării noilor servicii(2 CTF-uri și 1 centru de recuperare), structura de personal și atribuțiile angajaților în noile servicii.
Cele 2 CTF-uri vor fi construite într-un duplex de pe str. Drumul Ocnei din Sibiu, iar Centrul de zi de recuperare în Pavilionul I din cadrul CS Princhindelul Sibiu. Copiii găzduiți în cele 2 CTF – uri vor beneficia de servicii de terapie în cadrul centrului de zi de recuperare. Totodată, centrul va asigura servicii specializate și pentru 50 de copii cu dizabilități din comunitate. Serviciile din cadrul Centrului de zi cu recuperare sunt kinetoterapie, balneoterapie, logopedie, ergoterapie și stimulare multisenzorială și se adresează copiilor cu orice tip de handicap, în special tulburări de spectru autist.
Conducerea a răspuns la toate întrebările celor 30 de angajați prezenți la întâlnire, oferind soluții favorabile în ceea ce privește păstrarea locurilor de muncă, urmare a închiderii CPCD Prichindelul, cu mențiunea că planul de închidere se va înainta în vederea avizării către ANPDCA și ulterior aprobării prin hotărâre a Consiliului Județean Sibiu.
Directorul general le-a transmis angajaților un mesaj de încurajare de tip motivațional legat de o posibilă carieră în servicii sociale care se apropie de mediul familial.