MISIUNI PENTRU SIGURANȚA DESFĂȘURĂRII REFERENDUMULUI DIN 6 ŞI 7 OCTOMBRIE 2018. 354 de polițiști vor asigura paza și protecția la 207 secții de votare

images_foto_102018_vot

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea Referendumului din 6 și 7 octombrie 2018, au luat toate măsurile din competență, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

 

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forțelor implicate.

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Sibiu și Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sibiu, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, Centrul Chinologic Sibiu, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

 

*Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

 

În acest context, IPJ Sibiu itransmite că 354 de polițiști vor asigura paza și protecția la 207 secții de votare, dintre cele 373 ce se vor constitui pe raza județului Sibiu, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

 

De asemenea, peste 150 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

 

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

 

Așa cum se precizează într-un comunicat oficial, pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 200 de polițiști vor fi constituiți, zilnic,în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști).

 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu va avea, la rândul său, în responsabilitate, 82 de secții de votare dispuse în 75 de locații, unde vor fi prezenți peste 200 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și echipe de intervenție, împreună cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. Totodată, echipele de intervenție vor asigura transportul urnei speciale în zona de responsabilitate împreună cu efective din cadrul I.P.J. Sibiu.

 

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean Sibiu, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

 

Totodată, peste 100 de pompieri vor fi mobilizați pentru a asigura desfășurarea in bune condiții a referendumului.

 

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

 

De asemenea, specialiștii I.S.U. Sibiu desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

 

Totodată, 6 polițisti de frontieră din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră Aeroport Sibiu vor asigura paza și supravegherea a 5 sectii de votare aflate în zona de competență.

 

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Referendumului, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

 

În acest context, polițiștii recomandă să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: