NOAPTEA ASTA a fost despre oameni frumoși. Dincolo de statistici.

“Cât de frumos sună glasul oamenilor când spun ceva adevărat, când smulg ceva din ei și-l întind altora ca pe-o ofrandă: <<ține, ia, acesta e sufletul meu.>>” (Ileana Vulpescu)

„Lucrurile se înţeleg la marginea cuvintelor, şi cuvintele nu sunt de ajuns ca să le înţelegi: e nevoie de har.” (Tudor Arghezi)

„Soarele n-aşteaptă să fie rugat, pentru a împărţi lumina şi căldura sa. Fă tot astfel binele dacă depinde de tine, fără să aştepţi să ţi se ceară.” (Epictet)

„Există legături speciale, pline de înţelesuri pe care nici tu nu reuşeşti să ţi le lămureşti. Sunt legăturile acelea intense ca emoţii, încărcate de stări sufleteşti care îţi stăpânesc mintea, făcând-o atât de uşoară încât să poată pluti în minunatul univers al inimii…” (Imma Brigante)

„Omul frumos tinde spre desăvârşire. Dacă nu poate vorbi împotriva urâtului, tace, dar în tăcerea lui e un refuz hristic a tot ceea ce înseamnă urât.”

 

Azi-noapte a fost despre oameni frumoși. Dincolo de statisticile și cifrele scrise în comunicatul oficial al conducerii Complexului Național Muzeal ASTRA, , sau mai bine spus… acelea sunt rodul a ceva minunat, plămădit, născut din oameni frumoși: muzeografi, meșteri, artiști care știu să frământe, cu inima și arta lor, ROMÂNIA, s-o facă și mai frumoasă, și mai DE IUBIT, și mai bună de pus la inimă…

S-au pus împreună pașii dansatorilor, vocile artiștilor, plămada bucatelor după rețete tradiționale pregătite de neîntrecuta gospodină Maria Ranf (ajutată de nea Pavel din Rășinari), jocul copiilor de la Școala de Dans „Ioan Macrea”, priceperea și dăruirea muzeografilor care n-au astâmpăr…

Noaptea ASTA a fost, într-adevăr, despre oameni frumoși. Despre cultură, despre bucuria de a dărui și înțelepciunea de a primi, despre tradiții și joc, despre nesomnul omului însetat de frumos. Noaptea ASTA a fost despre sibieni. Despre ce au ei mai bun într-nșii. Despre iubire. Despre rolul cunoașterii, al MUZEULUI pentru fiecare dintre noi.

Noaptea asta albă, dar atât de plină…

 

Fernando Pessoa spunea așa: „Valoarea lucrurilor nu este dată de timpul cât ele există, ci de intensitatea cu care le percepem şi trăim. De aceea există clipe de neuitat, lucruri inexplicabile şi persoane de neînlocuit.”… Și cred că avea dreptate.

 

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=LBhWM_QOS5c&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

 

 

surse foto: Ovidiu Balacescu, Louis Guermond

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: