NOI SANTIERE in Sibiu!

Un nou tronson se închide pe strada Calea Gușteriței

Lucrările de modernizare contractate pentru Calea Gușteriței avansează într-un ritm foarte bun, ceea ce ad motive de optimism autoritatilor locale. Concret, până în prezent, constructorul a introdus noile rețele de apă și canal pe porțiunea dintre podul centurii ocolitoare și strada Ana Ipătescu, unde s-a și început săpătura generală. Între strada Ana Ipătescu și strada J.S. Bach se lucrează în prezent la rețelele de utilități.

Incepand de luni, 15 iunie se va închide și tronsonul dintre strada J. S. Bach și strada Macaralei, traficul urmând să rămână închis până la sfârșitul lunii noiembrie 2015, pe toată porțiunea dintre podul centurii ocolitoare și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Macaralei.

Constructorul va păstra totuși libere intersecțiile cu străzile perpendiculare pe Calea Gușteriței pentru a permite traversarea dinspre cartierul Lazaret spre cartierul Gușterița. Ca rută ocolitoare șoferii pot utiliza și strada Viitorului.

 

Trei străzi se închid pentru reparații ample

“Încep lucrările de reparații pe străzile din primul pachet pentru care am promovat o procedură de achiziție. Sunt lucrări foarte importante pentru cetățenii din respectivele cartiere și de aceea le avem în vedere însă, pentru realizarea lor efectivă, depindem de ritmul procedurilor de achiziții, anevoioase și consumatoare de timp. Acesta este și motivul pentru care am fixat pentru acest contract un termen mai scurt de execuție, de doar patru luni, pentru a finaliza lucrările chiar anul acesta.” Anunta Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu.

Potrivit precizarilor facute prin intermediul unui comunicat remis azi, pe străzile Intrarea Arieșului, Andrei Mureșanu și Matei Millo se va închide traficului de luni, 15 iunie. Constructorul estimează că strada Intrarea Arieșului va fi redată traficului la jumătatea lunii iulie, strada  Andrei Mureșanu va fi finalizată până în 1 august, iar strada Matei Millo până la jumătatea lunii august a acestui an. Contractul încheiat prevede montarea de noi borduri, așternerea asfaltului pe carosabil și trotuare, amenajarea de guri de scurgere pentru o mai bună evacuare a apelor pluviale și realizarea marcajelor rutiere.

Cele trei străzi fac parte din contractul încheiat cu firma SC Terra Building SA (subantreprenor SC DPC SA), valoarea totală a acestuia fiind de 3.930.456,32 lei, fără TVA. În acest contract mai sunt incluse: strada Mirăslău, Aleea Buia, Aleea Geniştilor, strada Avram Iancu, strada Cugir, strada Teliuc, strada Lungă – în spatele blocurilor din zona şcolii generale nr. 18.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: