Nu PNL, ci guvernele Ponta 3 şi Ponta 4 nu au program de guvernare

 Deputatul sibian Ioan Tămâian s-a apucat de numărat “guvernele Ponta”. Şi este nemulţumit de lipsa unui program de guvernare. Iată ce declaraţie politică face parlamentarul:

Constat pe zi ce trece că Victor Ponta nu a învăţat absolut nimic din severa lecţie pe care românii i-au dat-o pe 16 noiembrie 2014. Pe zi ce trece, Victor Ponta redevine personajul obraznic de anul trecut, care tratează cu aroganţă pe toţi cei care nu sunt cu, sau ca el, redevine golănaşul cate îşi persifla adversarii şi inventa denumiri şi situaţii politice inexistente. Să ne amintim de cacealmaua „USL Trăieşte”, „USL 2.0”, „PLR-adevăraţii liberali” sau Iohannis omul lui Băsescu”.

Ultima ieşire în media (la postul său de casă, România TV) a lui Victor Ponta demonstrează că nu se poate schimba (atât ca politician, cât şi ca om). „Eu nu-i văd pe liberali absolut deloc pregatiţi să guverneze azi, nici ca program şi nici ca oameni nu ştim pe cine ar vrea să pună miniştri”, reprezintă cea mai recentă zicere a temporarului chiriaş de la Palatul Victoria.

Această ultimă declaraţie a lui Victor Ponta dezvăluie, nu în ultimă instanţă şi o gravă suferinţă la capitolul logică. Trec peste faptul că Victor Ponta uită că nu ar fi ajuns NICIODATĂ prim ministru fără aportul PNL. Nu pot să trec însă peste ce a afirmat Victor Ponta. De unde a tras concluzia că PNL nu este pregătit să guverneze? În luna mai 2012, PNL a pornit de la acceaşi linie de start cu PSD la guvernare. Cât era de pregătit PSD, tot atât de pregătit era şi PNL. În anul în care a rămas singur la guvernare (PC nu contează, iar UNPR este PSD 2), tabăra social-democrată a slăbit, iar rezultatul guvernării nu a depăşit zona mediocrităţii, în timp ce tabăra liberală s-a întărit. Spune Victor Ponta că PNL nu are program, dar ştie foarte bine că realitatea este alta, pentru că PSD nu doar că s-a inspirat din programul PNL, dar în mare parte şi l-a însuşit. Cine a plagiat în tinereţe, nu ezită să o facă şi la maturitate, chiar dacă în cazul lui Victor Ponta maturitatea (politică) este încă departe. Deci chestiunea cu PNL „nu are program” se potriveşte mult mai bine PSD-ului. De fapt, guvernele Ponta 3 şi Ponta 4 nu au un program propriu. Iată ce a declarat Victor Ponta în plenul Parlamentului pe 4 martie 2014, respectiv 15 decembrie 2014:

  • Vreau să precizez foarte clar, pentru a fi dincolo de orice dezbatere politică în zona foarte clară a acoperirii constituţionale, că acest Guvern continuă programul de guvernare aprobat de dumneavoastră, senatori şi deputaţi, în 21 decembrie 2012”.
  • Nu este vorba doar de schimbarea compoziţiei politice şi de o nouă structură a Guvernului, ci, în baza Programului de guvernare al Uniunii Social-Liberale, pe care Guvernul l-a prezentat în 2012 şi pentru care a primit votul de încredere al Camerelor reunite…”

După cum se ştie, pe 21 decembrie 2012, partea economico-financiară a programului de guvernare, deci piesele de rezistenţă ale oricărei guvernări, dar şi alte domenii, au reprezentat opera PNL. Partea proastă este că rămas singur cu pesediştii săi, Victor Ponta nici măcar programul aprobat în decembrie 2012 nu a reuşit să îl ducă la îndeplinire. Deci, la capitolul „program”, Victor Ponta mai bine tăcea.

În ceea ce priveşte afirmaţia „nu ştim pe cine ar vrea (PNL-n.a.) să pună miniştri”, şi ea frizează ridicolul. Pentru că oricine a parcurs lista guvernelor Ponta 3 şi Ponta 4 a putut constata că ori au primit portofolii o serie de reeşapaţi ai guvernării Năstase, ori anonimi a căror competenţă abia dacă atinge (a) nivelul mării. Dacă s-ar face un sondaj de opinie, garantez că la întrebare „ce ştiţi despre?” – Ionuţ Vulpescu, Bogdan Stanoevici, Ioana Petrescu, Florin Jianu, Sorin Cîmpeanu,  Robert Cazanciuc, Răzvan Cotovelea, Adrian Anghel sau Sorin Grindeanu – procentul de notorietate nu ar depăşi 5%. Cred că orice alte comentarii sunt de prisos.  

Deputat PNL Ioan Tămâian

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole: